Šport > Nogomet
4552 ogledov

Na Zvezdino provokacijo s tankom odgovorili tudi v Splitu

Traktor, Split Nikola Vilić/Slobodna Dalmacija
Na potezo Delij so se odzvali tudi v Splitu.

Na Hrvaškem se še niso pomirili po provokaciji s strani navijaške skupine Delije, ki je pred stadion Crvene zvezde postavila tank ter s tem zavrela strasti po celotni Hrvaški.

tank Marakana Foto/Video Šport Pred kultnim stadionom kontroverzna atrakcija

Najprej so navijači Dinama iz Zagreba pred stadion Maksimir postavili traktor (simbol srbskega poraza v vojni s Hrvaško), podobno idejo pa so dobili tudi v Splitu, kjer so traktor simbolično postavili v Vukovarski ulici.

traktor Maksimir Zagreb BBB Vojna vozil Šport Hrvati na kontroverzno srbsko potezo odgovorili z enako mero

Traktor, katerega fotografije so nemudoma preplavile splet, so na Vukovarski ulici parkirali pod grafit Torcide, navijaške skupine splitskega Hajduka, kar da naslutiti, da gre resnično za odgovor na provokacijo iz Beograda, čeprav so na spletnem portalu Slobodne Dalmacije poudarili, da je možno, da je policija omenjeni traktor zgolj izločila iz prometa, ker je zapeljal na eno izmed najbolj prometnih cest, pod grafitom Torcide pa naj bi se znašel zgolj po naključju.

Komentarjev 2
  • Kritik 16:56 30.avgust 2019.

    v kolikor je omenjena politicna simbolika, bi jih bilo potrebno kaznovati... hrvati takoj vpletajo politiko.

  • Sanja 10:21 30.avgust 2019.

    Zvezdin tank je narejen iz kamiona in lesene konstrukcije, to se pravi, da je maketa. Pred stadionom Rome je pravi tank, navijači Arsenala pa top. Zakaj vse kaj naredijo srbi imate kot provokacijo.