Šport > Nogomet
2566 ogledov

"Nekatere sodniške odločitve bi bile lahko drugačne"

Darko Milanič Profimedia
Slovenski klubi jeseni ne bodo sodelovali v evropskih tekmovanjih.

Brez evropske jeseni je zadnji ostal slovenski udeleženec v kvalifikacijah za Ligo Evropa, aktualni državni prvak iz Maribora, ki je že prej končal sanje o uvrstitvi v elitno ligo prvakov. Vijoličasti so se vrnili iz izgubljenega položaja, a v Evropi bo igral Ludogorec.

NK Maribor Liga Evropa Šport Maribor za gol prekratek

Mariborčani na zadnji tekmi kvalifikacij za navijačev niso pustili hladnih. Po negotovem prvem polčasu so se člani mariborskega kolektiva sinoči oddolžili z odlično predstavo v drugem delu drame v Ljudskem vrtu ter skoraj pripravili preobrat. Nadoknadili so zaostanek dveh golov in poravnali izid, a zaradi dveh zadetkov v gosteh bo v skupinskem delu igral bolgarski prvak Ludogorec.

"Skoraj popoln preobrat, razočaranja ne gre skriti. Ko pogledamo celotno tekmo je treba priznati, da smo bili v prvem polčasu pasivni, slabi. Zaostajali smo z 0:2, ker smo igrali proti dobri ekipi, ki nas je takoj kaznovala. Dejansko je šlo vse narobe," je po skorajšnjem epskem preobratu dejal strateg vijoličnih Darko Milanič.

"Nismo bili pravi, bili smo nervozni, nismo uspeli najti rešitev. V drugem polčasu smo videli popolnoma drugačno podobo, bila je povsem druga pesem. Ne samo, da smo se pobrali, odigrali smo zelo dobro, vršili pritisk, bili blizu velike zmage, vendar se nam žal ni izšlo. Odigrali smo srčno, zabili dva gola, pa še to ni bilo dovolj," je izgubljeno priložnost obžaloval trener.

Darko Milanič | Avtor: Profimedia Profimedia

Izkazalo se je, da je Ludogorec dovolj kakovostna ekipa, da izkoristi vsak slabši trenutek tekmeca: "Naše zahteve so bile popolnoma drugačne, vendar se nam je vse to ponesrečilo. Takšnega gola, kot je bil prvi, nikoli ne bi smeli dobiti. V želji, da bi iz kota dosegli zadetek, se nam je porušilo nekaj, kar se nam na takšni tekmi ne bi smelo," ni bil zadovoljen Milanič s predstavo v prvem delu tekme. "Vedeli smo, da je nasprotnik izjemno hiter v protinapadih, bili smo zelo slabo postavljeni. Jezi me, da iz naše prekinitve, ko smo mi želeli zadeti, zadenejo oni. Marcelinho je mojstrsko zaključil. Pri drugem prejetem zadetku sem imel občutek, da bi morala biti prva globinska žoga naša brez zapletov. Toda sledila je že videna zadeva, povišanje vodstva," je dodal Izolan na mariborski klopi.

Svečka Strti oče Šport Tragedija v zvezdniški družini, umrla devetletnica

Potem pa je sledila izjemna vrnitev, skoraj do magičnega preobrata. Ni veliko manjkalo do popolnega preobrata, vendar tretjič žoga ni končala v mreži gostov. "Gre za trenutke v igri, ko ti nekaj ne gre in greš iz napake v napako. To se je nam dogajalo v prvem polčasu, njim pa v drugem. Bili smo blizu, vršili smo pritisk, imeli smo veliko prekinitev. V drugem polčasu je bil Ludogorec slabši od tega, kar so sami pričakovali. Naredili smo veliko dobrega. Tudi kakšne sodniške odločitve bi lahko bile tudi drugačne, to je videl ves stadion. Škoda, da je bilo tako," je še opisal razplet Milanič.

"Po 2:2 smo postali nervozni in naredili tudi odločitve, ki niso bile primerne v določenem trenutku. Pri zgodbi o res neverjetni tekmi pa moram omeniti res neverjetno navijanje. Tudi po končani tekmi so vsi še dolgo ostali na tribunah in navijali za fante. Sem zelo vesel, to je izreden odziv," je trener izpostavil še enega izmed najbolj gorečih navijaških večerov in šel spodbudit moštvo, ki mora novi nalogi naproti.

Tank Crvena zvezda Protinapad Šport Na Zvezdino provokacijo s tankom odgovorili tudi v Splitu

Mariborčane že v nedeljo v Domžalah čaka nadaljevanje ligaškega tekmovanja: "Za veliko število fantov, ki doslej niso igrali takšnih tekem, bo to nadvse dobrodošla izkušnja. Iz nje bomo zagotovo prišli močnejši. Čakata nas zdaj dve domači fronti in v prihodnje moramo takšne predstave, kot je bila ta v drugem polčasu, prikazovati tudi na domačem prizorišču."

NK Maribor Viole Ljudski vrt | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 3
  • mizimazi 12:17 30.avgust 2019.

    Ah dej no dej....pickica izoljanska...spet so sodniki krivi da ste izpadl....rajs gnoj pred klubskimi vrati skidejte in ga spakirejte Zdrahoviciju v svinjski gobec...

Sorodne novice