Šport > Nogomet
245 ogledov

Milanič o Ivkoviću: "To name nima vpliva"

Maribor Ljudski vrt Reševalni pas/Twitter
Nogometaši Maribora so pred eno najpomembnejših tekem sezone.

V četrtek zvečer se bo v Ljudskem vrtu odločalo o evropski jeseni. Na prvi tekmi je Maribor v gosteh remiziral z bolgarskim prvakom Ludogorcem (0:0) in si tako pripravil lepo izhodišče za napad na skupinski del Lige Evropa.

Ljudski vrt NK Maribor Dan D Šport Za evropsko jesen, evre in dodatno spoštovanje

Proti Bolgarom, ki so pred obračunom z Mariborčani ostali brez trenerja, za vijolične ne bo igral Dino Hotić, ta je v Razgradu prejel rdeči karton. Trener Darko Milanič je dejal, da so kandidati za zamenjavo na Hotićevem položaju Jasmin Mešanović, Andrej Kotnik in Martin Kramarič.

"Špiro Peričić je zdrav, treniral je normalno, kot je tudi Alexandru Crețu, oba bosta začela tekmo," je povedal Milanič.

LIGA EVROPA, play-off (povratna tekma): 
Maribor - Ludogorec 
četrtek, 29.8. ob 2015 na SK1 
(studio pred tekmo ob 19.30)

Maribor se bo moral v nadaljevanju sezone znajti brez osrednjega branilca Saše Ivkovića. Srb s hrvaškim državljanstvom bo kariero nadaljeval v Združenih arabskih Emiratih v klubu Baniyas. Bo pa branilec še na voljo Milaniču na odločilni tekmi proti Ludogorcu. Po poročanju EkipeSN bo Baniyas slovenskim prvakom plačal 1,5 milijona evrov odškodnine.

Trener Štajercev je na današnji novinarski konferenci potrdil odhod Ivkovića in o tem, kako se je na napovedani odhod osrednjega branilca odzvala slačilnica, odgovoril: "Kar se tiče mene, to name nima vpliva, je član NK Maribor, računam na njegovo odlično predstavo. Fantje s tem niso obremenjeni, osredotočeni so na tekmo, pomembno je, da odigra na vrhunski ravni."

Na novinarski konferenci še niso potrdili napovedi, da bo Ivkovića zamenjal Nemanja Mitrović, nekdanji član Olimpije, ki je zadnji dve leti preživel na Poljskem, v začetku sezone pa ni bil zadovoljen s statusom v Jagiellonii.

Zlatko Zahović Velik udarec Šport Zlatko Zahović je s tem poslom zatresel Slovenijo

Strateg vijoličnih od svojih varovancev pričakuje, da bodo potrpežljivi: "Potrpljenje je zelo pomembno, glede nato, kako kakovosten je nasprotnik. Moramo zabiti enega več kot oni, to je popolnoma jasno, neodločen izid pač ne prinaša nobenega jamstva."

Seveda si želi, da bo imel vratar Kenan Pirić čim manj dela pri ohranjanju domače mreže nedotaknjene: "Pomembna je povezava, vsi so pomembni, tudi to, da Pirić obrani vse, tudi tisto, kar mora. Pomembno je, da smo pred njim dobri vsi in da delamo tako trdo in zavzeto in te nadgradi."

Visoka zmaga v domačem prvenstvu proti Bravu s 4:0 je prinesla tisto nujno potrditev za dvig samozavesti: "Pozitiven rezultat in rezultat, ki ima težo, ki ga ne izniči slaba predstava v obrambi. Ob pozitivnem rezultatu proti Bravu so bili nogometaši dovolj samozavestni, da jutri igrajo pozitivno tekmo."

"Če zadržimo žogo, imamo svoje priložnosti," je trenerja dopolnil najboljši igralec minule sezone slovenske Prve lige TS Rudi Požeg Vancaš. O ne vpoklicu v reprezentanco Slovenije pa dejal: "Seveda je motivacija, skušam biti vsako tekmo dober, poskušam po najboljših močeh."

Maribor Ljudski vrt | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice