Belgijci že na mundialu, šok za Francoze

Foto: EPA Nizozemci so ostali v igri za SP v Rusiji z domačo zmago nad Bolgari.
Foto: EPA Nizozemci so ostali v igri za SP v Rusiji z domačo zmago nad Bolgari.
V nedeljo so odigrali osmo kolo evropskega dela kvalifikacij za mundial, aktivne so bile reprezentance v skupinah A, B in H.
Oglej si celoten članek

V skupini A na prvem mestu ostala Francija, ki pa zelo presenetljivo v Toulousu ni zmogla streti dopora Luksemburga (0:0). Francozi so prevladovali in zapravljali priložnosti, a tudi gostje so bili nevarni v protinapadih, v 80. minuti so celo stresli okvir vrat.

Drugo mesto je z zanesljivo zmago v Belorusiji zadržala Švedska (0:4). Srečanje je bilo odločeno že v prvem polčasu, v katerem so Skandinavci zabili tri gole.

V igri za drugo mesto je ostala Nizozemska, na sila pomembni tekmi je doma ugnala Bolgarijo (3:1). "Tulipani" so slavili zasluženo, dva gola je zabil Davy Propper.

Kvalifikacije za SP Hrvati po nalivu stežka strli Kosovo

Švicarji in Portugalci odločajo o prvem mestu

Foto: EPA Madžarska Portugalska

V skupini B na vrhu ni sprememb. Švica je slavila v Latviji (0:3) in ohranila popoln izkupiček. Prvi gol je v 9. minuti zabil Haris Seferović, drugega pa Blerim Džemaili v 54. minuti in se s tem odkupil za zgrešeno enajstmetrovko v prvem polčasu. Švicarji so zmago zapečatili še z eno enajstmetrovko, zanesljiv je bil Ricardo Rodríguez.

Le tri točke za Švicarji so Portugalci, zmagali so na zahtevnem gostovanju na Madžarskem (0:1). Domači so po pol ure igre ostali brez Tamása Priskina, napadalec je bil izključen zaradi udarca s komolcem. Ključni zadetek je na začetku drugega polčasa po predložku Cristiana Ronalda iz bližine zabil André Silva.

V srečanju, ki je odločalo zgolj o vrstnem redu v spodnjem delu skupine, so Ferski otoki doma premagali Andoro (1:0).

Belgija nredila uslugo BiH

Foto: EPA Romelu Lukaku

V skupini H je bilo najbolj vroče v Pireju, kjer si je Belgija z zmago nad Grčijo (1:2) že zagotovila prvo mesto in s tem uvrstitev na mundial v Rusijo. Po umirjeni igri so gostje povedli v 70. minuti, z razdalje je vratarja presenetil Jan Vertonghen. Sledilo je ekspresno izenačenje, ko je Zeca pospravil žogo v mrežo po predložku z leve, toda Belgijci so praktično že v naslednjem napadu spet povedli, z glavo je bil natančen Romelu Lukaku in postavil končni izid. 

Bosna in Hercegovina je pričakovano ugnala odpisani Gibraltar (0:4) in skočila drugo mesto, sedaj ima točko več kot Grčija. Mrežo skromnih gostiteljev je v 35. minuti z glavo načel Edin Džeko, na 0:2 je sredi nadaljevanja povišal Kenan Kodro. Ob koncu sta zadela še Senad Lulić in drugič Džeko.

Ciper je s porazom v Estoniji (1:0) ostal brez možnosti za uvrstitev v dodatne kvalifikacije, otočane je pokopal zadetek v 92. minuti.

Le še teorija Katanec: Kako so bili včeraj videti Italijani?

Kvalifikacije za SP 2018 (nedeljske tekme), 8. kolo:

SKUPINA A:
Francija - Luksemburg 0:0 (0:0)

Nizozemska - Bolgarija 3:1 (1:0)
Propper 7., 80., Robben 67.; Kostadinov 69.

Belorusija - Švedska 0:4 (0:3)
Forsberg 18., Nyman 24., Berg 37., Granqvist 84.

LESTVICA:
1. Francija 17 točk
2. Švedska 16
3. Nizozemska 13
4. Bolgarija 12
5. Luksemburg 5
6. Belorusija 5


SKUPINA B:
Madžarska - Portugalska 0:1 (0:0)
André Silva 48.
RK: Priskin (Madžarska) 30.

Latvija - Švica 0:3 (0:1)
Seferović 9., Džemaili 54., Rodríguez 58./11m

Ferski otoki - Andora 1:0 (1:0)
Rólantsson 32.

LESTVICA:
1. Švica 24 točk
2. Portugalska 21
3. Madžarska 10
4. Ferski otoki 8
5. Andora 4
6. Latvija 0


SKUPINA H:
Grčija - Belgija 1:2 (0:0)
Zeca 73.; Vertonghen 70., Lukaku 74.

Gibraltar - BiH 0:4 (0:1)
Džeko 35., 85., Kodro 65., Lulić 83.

Estonija - Ciper 1:0 (0:0)
Kait 92.

LESTVICA:
1. Belgija 22 točk
2. Bosna in Hercegovina 14
3. Grčija 13
4. Ciper 10
5. Estonija 8
6. Gibraltar 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.