Šport > Nogomet
484 ogledov

Katanec: Kako so bili včeraj videti Italijani?

Švedska - Slovenija, Srečko Katanec Profimedias Katanec bo na leto zaslužil več kot milijon ameriških dolarjev.
Slovenska nogometna reprezentanca se bo v ponedeljek ob 20.45 na Stožicah v okviru kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji pomerila z Litvo. Moštvo selektorja Srečka Katanca v petek izgubilo v Trnavi proti Slovaški in si s tem precej priprlo vrata do mundiala.

Slovenija si je v petek v skupini F močno otežila delo pri lovljenju drugega mesta. Za Slovaško zdaj zaostaja že štiri točke, do konca kvalifikacij pa jih ob Litvi čakata še gostovanje v Angliji in domača tekma s Škotsko. V ponedeljek bosta v tej skupini ob isti uri še dvoboja Škotska - Malta in Anglija - Slovaška.

jan oblak atletico Po porazu Šport Oblak: To se nam ne bi smelo dogajati

Slovenija se je septembra lani z Litvo v Vilni razšla z neodločenim izidom 2:2, doslej pa sta se ekipi pomerili petkrat. Dvakrat je slavila Litva, enkrat Slovenija, dve tekmi sta se končali brez zmagovalca.

"Normalno, da je po eni taki težki tekmi po velikem razočaranju, po igri in po neprespani noči to tekma, ki ne bo enostavna, a hkrati pride prav, da pozabimo prejšnjo in se osredotočimo na naslednjo," je uvodoma po današnjem treningu na Brdu dejal Valter Birsa in dodal: "Sigurno je bilo razočaranje, želeli smo skok naprej, uvrstitev na drugo mesto. Sedli smo skupaj, zavedamo se, da smo odigrali slabo in da moramo proti Litvi pokazati drugačen obraz. Nekajkrat smo že igrali z Litvo, moramo spustiti žogo, igrati, poskušati napadati, jih prisiliti v napake, predvsem pa da z organizirano igro skušamo doseči zmago."

Prišla Trajkovski in Bajde

Slovenija v Trnavi ni izgubila le proti Slovakom z 0:1, saj je ostala tudi brez levega bočnega branilca Bojana Jokića. Ta si je poškodoval stegensko mišico, moral iz igre že v deseti minuti in tako ne bo mogel igrati na ponedeljkovem obračunu. Selektor Katanec je zato vpoklical novega levega bočnega branilca Dejana Trajkovskega, sicer nogometaša nizozemskega Twenteja. Izbrani vrsti se je pridružil še en igralec, in sicer Mariborov Gregor Bajde, ki ga je selektor povabil zaradi težav Nika Omladiča s peto.

"Stanje v ekipi je glede na današnji trening kar 'okej'. Imamo še 24 ur časa za obnoviti energijo. Kot jih gledam na treningu, smo pripravljeni na tekmo, a imamo še veliko za postoriti. Pogovoriti se moram z nekaj igralci, odigrati dve tekmi v treh dneh je veliko. Morajo biti pošteni in povedati kdo lahko, kdo ne more."
Srečko Katanec

Selektor ne išče rezultata

"Trenutki niso pravi, jutri imamo tekmo z Litvo, tekmo s Slovaško morajo fantje odmisliti. Treba je igrati, priti ven, se zabavati ... Naša volja je prisotna, popolnoma sem miren, ni niti odstotka nervoze, lahko pa vas jaz vprašam, kako so bili včeraj videti Italijani. Sploh niso imeli volje, niso tekli. To je vse stvar analiz, pustimo jih za po kvalifikacijah. Imamo kup težav in iz fantov želimo narediti najboljše. Ko sem prišel v reprezentanco, smo že takrat vedeli, da bodo težave, da bo tranzicija, da se bo ta še dogajala, da nimamo fiksnih desetih igralcev v reprezentanci, ki bi konstantno igrali v klubih, en se poškoduje, en ne igra," je dejal Katanec.

"Zakaj koga kličem in zakaj koga ne, to so banalne zadeve. Zdaj imamo tekmo z Litvo. Mislil sem, da bodo fantje v slabšem stanju. Na ljudeh je, da pridejo fantom pomagat. Pred dvema dnevoma je bil na Slovaškem poln stadion, ustvarja se dodaten pritisk, pa še kaj drugega pride zraven. To je v kratkem to," je povedal Katanec.

Hrvaška - Kosovo Poraz Italije Šport V Zagrebu odpovedali tekmo Hrvaška - Kosovo

Selektor pričakuje težko tekmo. "Od fantov ne iščem rezultata, želim, da dajo v danem trenutku najboljše od sebe, če bo to dovolj, pa ne vem, to je v njihovih rokah, ni odvisno od mene. Litva je kompaktna, branila se bo, prežala na protinapade. Biti bomo morali skoncentrirani, da ne bo napak, pokazati borbo, samozavest na žogi, več igralcev v samem napadu," je zaključil Katanec.

Tekmo v Stožicah bodo sodili romunski delivci pravice Istvan Kovacs, Vasile Florin Marinescu in Ovidiu Artene. Slovenija za ohranitev upov za osvojitev drugega mesta v skupini F nujno potrebuje zmago. Po porazu na Slovaškem je namreč padla na četrto mesto. Ima 11 točk, pred njo so Anglija s 17, Slovaška s 15 in Škotska - zaradi boljše razlike v zadetkih - z 11 točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.