Šport > Nogomet
2952 ogledov

Oblak: To se nam ne bi smelo dogajati

jan oblak atletico Profimedias
Slovenija si je po porazu s Slovaki v veliki meri zaprla vrata za nastop na SP.

"Zmaga Slovakov je zaslužena, prekašali so nas v vseh prvinah, tehničnih in predvsem v fizični moči. Do 60., 70. minute smo še poskušali, se uspešno branili, nato pa žal dobili ta zadetek. V uvodnih 15, 20 minutah smo jih pokrivali kar visoko. Tudi oni so imeli določene težave pri vzpostavitvi igre. Moramo pa vedeti, da ima Slovaška zelo kakovostne igralce, tehnično izredno močne. Že pred tekmo smo imeli nekaj težav, saj nekateri igralci v svojih klubih ne igrajo veliko. Slovaki pa so nam delali kar nekaj težav, saj imajo zelo močne bočne igralce, pri teh so delali višek igralca," je po porazu z 0:1 dejal selektor slovenske reprezentance Srečko Katanec.

"Po takšni tekmi in negativnem rezultatu ne moremo biti veseli, vendar si danes nismo zaslužili točke. Slovaška nas je nadigrala v vseh elementih igre," je razmišljal kapetan izbrane vrste Boštjan Cesar in dodal: "Ne smemo gledati lestvice. Strniti moramo glave, saj nas že čez tri dni čaka zahtevna tekma. Nismo v dobrem stanju, ni opravičila, ponedeljkovo tekmo moramo odigrati pošteno in skušati zmagati."

"Razoračanje je veliko, si pa kaj drugo kot poraza danes nismo zaslužili. Danes smo igrali na nizkem nivoju in skozi celotno tekmo nismo prišli do ravni, da bi lahko parirali Slovakom. Posledica tega je poraz. Lahko razpravljamo in iščemo razloge, ampak to ne spremeni dejstva, da smo tekmo izgubili. V zaključku kvalifikacij nas čakajo še tri tekme, ki jih želimo odigrati po najboljših močeh in kvalifikacijski ciklus skleniti pozitivno," jemenil novopečeni branilec Zenita Miha Mevlja.

"Nismo zadovoljni, garderobo zapuščamo sklonjenih glav. Smo razočarani. Poraz je morda odločil kvalifikacije, a upanje umira zadnje. Po zadnjih treh tekmah sem dvakrat dejal, da smo zasluženo izgubili. To se ne bi smelo dogajati. Domov odhajamo sklonjenih glav, ki pa jih je potrebno dvigniti in gledati naprej. V ponedeljek nas čaka tekma z Litvo. Najti moramo pozitivne točke in v prihodnost gledati optimistično," pa je dejal Jan Oblak, najboljši posameznik v slovenski vrsti.

Slovenijo nova preizkušnja čaka v ponedeljek, ob 20:45 se bo v Stožicah začel dvoboj z Litvo.

Komentarjev 4
  • Avatar Džoser
    Džoser 16:52 02.september 2017.

    V ekipi je koliko Slovencev?Prevladujejo naturalizirani Slovenci z balkansko miselnostjo in navadami:saj se žoga sama prikotali do mene in mi ni treba tekati za njo.Da ni zlata pa že tudi vem! Balkan expres nogomet.

  • markus 16:50 02.september 2017.

    Zakaj kliče igralce, ki ne igrajo v svojih klubih? Vsakemu bedaku, ki se na noben šport ne spozna, je jasno, da nogometaš, ki ne igra 90 minut vsake tekme v klubu, da ni sposoben za reprezentanco. Bolje bi bilo, če ...prikaži več bi igrali nogometaši iz SLO lige, ki IGRAJO 90 minut vsako tekmo, kot pa ti iz tujine in še to iz xyz lig. Edina, kar se klubov tiče omembe vredna, sta Oblak in Kampl. Ostalih ne bi več klical, če bi bil na selektorjevem mestu. Ciprska liga je po Srečkovem mnenju boljša od SLO lige?

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 14:48 02.september 2017.

    Slovenski klošarji,tut laufat se jim ne da za žogo,še dobr,da niso kamping opreme in žar naštimal na sredini igrišča!!

Sorodne novice