Šport > Nogomet
1677 ogledov

Kevin Kampl v Leipzig za 20 milijonov

Kevin Kampl EPA Kevin Kampl.
Uradno. Kevin Kampl je uradno prestopil v RB Leipzig, udeleženca letošnje Lige prvakov.

Slovenski nogometni vezist Kevin Kampl je danes za 20 milijonov evrov prestopil iz leverkusenskega Bayerja v RB Leipzig, s čimer je poskrbel za najdražji slovenski nogometni prestop. Doslej si je s 16 milijoni rekord lastil član madridskega Atlética Jan Oblak. Kampl bo v Leipzigu imel letno plačo v višini treh milijonov evrov.

Kevin Kampl je danes, zadnji dan nogometnega prestopnega roka, zapustil Bayer iz Leverkusna in za 20 milijonov evrov postal del ambicioznega projekta v Leipzigu, v katerem se vrača v tako imenovani sistem Red Bull, v katerem je bil že v času igranja za avstrijski Salzburg. Kampl je z novimi delodajalci podpisal štiriletno pogodbo do leta 2021.

kevin kampl bayer leverkusen Selitev Šport Tudi Kampl bo igral v ligi prvakov

Šestindvajsetletni Kampl je v Leverkusnu, kjer je sicer igral v mlajših selekcijah, zdržal dve leti. Po slabi lanski sezoni in razprodaji nekaterih ključnih igralcev je Kampl po poročanju spletnega portala nogomania.com spoznal, da potrebuje nov izziv. Pred tedni je bil blizu šokantni selitvi na Kitajsko, kjer bi se pridružil nekdanjemu trenerju Rogerju Schmidtu, zdaj pa ostaja v nemški Bundesligi.

Kampl, ki se je rodil v nemškem Solingenu, ima pa tudi slovensko državljanstvo in je doslej za izbrano vrsto odigral 25 tekem, je tako novi član ambicioznega Leipziga, ki si je v minuli sezoni priboril vstopnico za elitno ligo prvakov. Omenjeni prestop je rekorden tudi za Leipzig.

Športni direktor kluba Ralf Rangnick, ki je imel pred leti enako vlogo tudi v Salzburgu, je želel Kampla pripeljati že pred časom, a je Slovenec takrat za 12 milijonov evrov presedlal k Borussii iz Dortmunda. Leipzig je bil takrat šele v drugi nemški ligi. Po zgolj šestih mesecih je Kampl odšel v Leverkusen, kjer pa v letošnji sezoni ni bil prva izbira trenerja Heika Herrlicha.

Kevin Kampl Ključni tekmi Šport Kampl (spet) ne bo igral za Slovenijo
Komentarjev 1
  • Avatar Džoser
    Džoser 17:30 31.avgust 2017.

    Ali je Slovenski glavnik res toliko vreden?Kvaliteten sigurno ni! S Slovenijo nima nobene druge veze kot državljanstvo.Ime ni slovensko, priimek še manj,mentaliteta pa balkanska!To je statistika povprečnega fuzbalerja iz dežele konjušarjev!