Šport > Nogomet
120 ogledov

Čakajo še na dva igralca

Bojan Jokić
Slovenski nogometni reprezentanti so se zbrali na Brdu pri Kranju, kjer bodo opravili priprave na prihajajoči kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški in Litvi.

Selektor Srečko Katanec je danes pozdravil vse reprezentante z izjemo Antonia Delamee Mlinarja in Kevina Kampla, ki se bosta izbrani vrsti pridružila pozneje.

Na Brdu, kjer je bil današnji predvideni trening odpovedan zaradi močnega naliva, pa je že izkušeni levi bočni branilec Bojan Jokić. "Vsi smo že osredotočeni na reprezentanco, treninge in tekmi, ki prihajata. Naše želje so, da ne izgubimo na Slovaškem in da doma premagamo Litvo. Vemo, da potrebujemo točke, da bi bili na koncu vsaj drugi," je o željah pred prihajajočima tekmama povedal Jokić.

Nato pa se je ozrl na Slovaško in na to, kako v Trnavi v petek priti do ugodnega razpleta. "Moramo biti potrpežljivi. Vemo, da ima Slovaška kakovostno reprezentanco. Moramo igrati tako, kot znamo. Doma smo že dokazali, da lahko. To moramo prenesti v Trnavo in poskusiti iztržiti ugoden izid," pravi nogometaš ruske Ufe.

Srečko Katanec Reprezentanca Šport Dva povratnika v konici napada

Lani jeseni so Slovenci na prvi medsebojni tekmi v teh kvalifikacijah premagali Slovake. Kaj dobrega od takrat bo treba pokazati v petek? "Takrat smo bili močni kot ekipa. Vsi smo dali prepotrebnih sto odstotkov in to bo treba tudi tam narediti. Moramo igrati pametno, saj imajo Slovaki dobro ekipo. Vemo, da bodo imeli pobudo oni, ker igrajo doma, toda mislim, da bo to za nas prava tekma," je prepričan Jokić.

Slovenija, 51. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, ima na slovaško vrsto, trenutno 22. na lestvici Fife, sicer lepe spomine. V kvalifikacijskih dvobojih je vedno zmagala (8. oktobra lani 1:0, pred tem pa v kvalifikacijah za SP 2010 2:0 v gosteh in 2:1 doma), na prijateljskih pa se je obakrat razšla z neodločenim izidom (0:0 leta 2004 in 1:1 leta 1998).

"Statistika je na naši strani, ampak vsaka tekma je poglavje zase. Mislim pa, da ta prihaja ob pravem času. Vemo, da so take tekme najbolj pomembne, prelomne, zato moramo iti tja s ciljem ne izgubiti," je še povedal Jokić.

Slovenija - Malta Zmaga Šport Sanjsko slovo za Novakovića ob zmagi

Tekma s Slovaki bo v petek v Trnavi, Litovci pa bodo v Stožicah gostovali 4. septembra. V skupini F po šestih tekmah vodi Anglija s 14 točkami, Slovaška jih je zbrala 12, Slovenija 11, Škotska osem, Litva pet, Malta pa je še brez točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.