Šport > Nogomet
64 ogledov

Novaković bo končal profesionalno kariero

Zbor reprezentance. Milivoje Novaković Katarina Ponjavić
Slovenski napadalec Milivoje Novaković je razkril, da bo na kvalifikacijski tekmi z Malto končal reprezentančno in profesionalno kariero.

Slovenski nogometni reprezentant Milivoje Novaković bo v soboto na tekmi proti Malti sklenil bogato športno pot. To je slovenski javnostI razkril na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju.

Novaković, ki se bo zdaj posvetil družini, je doslej odigral 79 tekem za slovensko reprezentanco in zanjo dosegel 31 zadetkov, s čimer je drugi na večni lestvici strelcev slovenske izbrane vrste za Zlatkom Zahovićem (35).

V karieri je nazadnje igral za Maribor, s katerim je osvojil tudi naslov prvaka, pred tem pa je nosil tudi drese Olimpije, Klopeinerseeja, SAK iz Celovca, Voitsberga, Mattersburga, Laska Linza, Litexa Loveča, Kölna, Omiye Ardije, Shimizuja S-Pulsa in Nagoye Grampus.

"Mislim, da je napočil čas, da končam reprezentančno in profesionalno kariero. Jutri bo moja zadnja tekma za slovensko reprezentanco. Najprej bi se rad zahvalil družini in seveda tudi reprezentanci za lepo časovno obdobje. V čast mi je bilo igrati za reprezentanco. To je to. Nov korak v življenju" je na čustveni tiskovni konferenci dejal slovenski napadalec. 

Komentarjev 2
  • marialorca 18:01 09.junij 2017.

    Mile je bil car, dokler ni šel proti vzhajajočemu soncu .... Takrat bi ga Srečo in Zaho morala "pozabiti" .... Njegov "nakup ali povabilo" je bil podoben "dokapitalizaciji nKBLJ" ....

  • Avatar Džoser
    Džoser 14:57 09.junij 2017.

    Jaka muda pa njegova kariera.