Šport > Nogomet
74 ogledov

Selektor Malte: Navdušen sem nad Slovenijo

Slovenija - Malta Anže Petkovšek
Slovenski nogometaši so v skupini F z 2:0 premagali Malto.

Slovenska izbrana vrsta je dominirala na dvoboju z Maltežani, na koncu pa je slavila z izidom 2:0. Prvi zadetek za gostitelje je v sodnikovem podaljšku prvega polčasa zabil Josip Iličić, isti igralec pa je ob koncu drugega dela izjemno podal še za gol Milivoja Novakovića. Ta se je tako v svojem 80. nastopu za Slovenijo še dvaintridesetič vpisal med strelce in tako na najlepši način sklenil nogometno kariero.

"Bili smo boljši, veliko boljši. Fantje so vzeli tekmo zelo resno. Dosegli smo dva gola, zato čestitke. To obdobje ni enostavno, dogaja se marsikaj. Res smo igrali z ekipo, ki je na papirju outsider, a prav takšne tekme so lahko nevarne. Lepo število igralcev je manjkalo, fantje pa so odigrali tekmo na najboljši možen način. Rezultat bi lahko bil višji, a je vse OK. Danes bi se lahko precej 'matrali', a smo dali gol v najboljšem možnem trenutku. Realizacija pa bi morala biti boljša, na močnejših tekmah konec koncev to plačaš ..." je dvoboj ocenil slovenski selektor Srečko Katanec.

"Vtisi so dobri. Dosegli smo to težko, prigarano zmago, danes je bilo težje igrati, ker so vsi pričakovali, da bo lahka tekma. Ampak vedeli smo, da Malta ni naivna ekipa, zato smo morali dati vse od sebe. Na koncu smo zasluženo zmagali, škoda, da ne še z večjo razliko. Toda pomembne so tri točke," je menil branilec Antonio Delamea Mlinar. Nad njim in Iličićem je sodniška trojka sicer spregledala očitna prekrška za enajstmetrovko.

"Prigarana, a zaslužena zmaga. Igrali smo dobro, igrali smo kot ekipa, bili potrpežljivi. Čeprav nismo dali hitro gola, smo vedeli, da ga bomo slej ko prej. Ko pa daš na koncu polčasa gol, malo 'posekaš' noge tekmecu. Tudi v drugem polčasu smo igrali dobro, tekmo privedli do lepega konca, posebej, ker je zadel še Milivoje Novaković, ki se je tako na najboljši možni način poslovil od nogometa. Milivoje je veliko ime slovenskega nogometa, za nas je bil velik človek tako na igrišču kot zunaj njega. Želim mu vso srečo na nadaljnji poti, njemu in njegovi družini," pa je dejal Jasmin Kurtić.

Z oceno, da si je Slovenija zaslužila zmago se je popolnoma strinjal tudi selektor Malte Pietro Ghedin: "Mislim, da je Slovenija igrala dobro, zelo dobro, od prve do zadnje minute. Zaslužili so si zmago, imeli so več lepih priložnosti, zadeli pa dvakrat. Za nas je bilo težko, na koncu pa je bila zmaga Slovenije zaslužena. Imeli so motiv in željo, tako da sem kar navdušen nad predstavo Slovenije."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.