Šport > Nogomet
59 ogledov

Od spregledanega pri Olimpiji do drugega strelca Slovenije

Švica Slovenija kvalifikacije za SP 2014 Stade de Suisse Bern Djourou Reuters
Milivoje Novaković bo proti Malti sklenil dolgoletno kariero.

Milivoje Novaković je v svoji karieri odigral 79 tekem za slovensko reprezentanco in dosegel 31 zadetkov, štiri manj od prvega strelca v zgodovini izbrane vrste Zlatka Zahovića. Prav slednji je Novakoviću kot športni direktor Maribora ponudil igranje za vijoličaste, z njimi pa je Ljubljančan v minuli sezoni osvojil tudi svoj prvi naslov državnih prvakov.

Novaković ni dobil priložnosti v članski ekipi Olimpije, čeprav je bil najboljši strelec v mlajših selekcijah, zato se je pri dvajsetih letih podal v Avstrijo, kjer je začel igrati v peti ligi, v šestih sezonah pa je nosil drese klubov DSG Klopeinersee, SAK, ASK Voitsberg, SV Mattersburg in Lask Linz. Čeprav so ga v Sloveniji poznali le redki, je s svojimi prestavami prepričal vodilne može Litexa in v naslednji sezoni je bil že prvi strelec bolgarskega prvenstva.

Sledila je selitev h Kölnu, pri kozličkih pa uradno ostal kar osem let, med drugim je bil tudi najboljši strelec 2. Bundeslige. Ob koncu sodelovanja z Nemci je sicer kot posojen nogometaš nastopal za japonske klube Omiya Ardija, Shimizu S-Pulse in Nagoya Grampus. Nato se je preselil še k Mariboru.

Pod taktirko Matjaža Keka je zaigral na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki leta 2010, sledila je prva reprezentančna upokojitev, a ga je nato v vrnitev v izbrano vrsto prepričal sedanji selektor slovenske reprezentance Srečko Katanec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.