Šport > Nogomet
106 ogledov

Mevlja okrepil ruskega velikana

Miha Mevlja FK Rostov Sparta Praga Liga Evropa Profimedias
Slovenski reprezentant Miha Mevlja je dobil novega delodajalca.

Ruski nogometni velikan Zenit St. Peterburg je na spletni strani potrdil, da se je z Rostovom dogovoril za prestop slovenskega reprezentančnega branilca Mihe Mevlje, ki bo podpisal štiriletno pogodbo. Mevlja se je avgusta lani preselil v Rusijo, pri Rostovu je v eni sezoni, ko je igral tudi v ligi prvakov, pokazal dovolj, da ga je kupil Zenit.

Sedemindvajsetletnik je profesionalno pot začel v Gorici, po štirih sezonah se je preselil v švicarski klub Lausanne-Sport, po le eni sezoni pa je odšel v izraelski Bnei Sakhnin. Tudi tam se ni zadržal dolgo, leta 2015 je okrepil Dinamo Bukarešto, zatem pa je odšel v Rusijo. Za Rostov je v zadnji sezoni na 29 tekmah dosegel en gol.

Za Slovenijo je doslej odigral pet tekem in dosegel en gol, Mevlja pa je trenutno s slovensko reprezentanco na Slovaškem, kjer jo v petek čaka kvalifikacijska tekma za svetovno prvenstvo v Rusiji 2018.

Zenit, ki ga vodi italijanski strokovnjak Roberto Mancini, je petkratni ruski prvak, leta 2008 pa je osvojil pokal Evropske nogometne zveze, predhodnico evropske lige, in evropski superpokal. Zenit in Rostov nista razkrila finančnih podrobnosti pri prestopu slovenskega nogometaša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice