Šport > Nogomet
21 ogledov

Mevlja in Verbič z dobro iztočnico

Mkhitaryan rdeči vragi EPA
V Ligi Evropa so bile odigrane prve tekme osmine finala. Rostov, za katerega igra slovenski branilec Miha Mevlja, je iztržil remi z Manchester Unitedom (1:1).

Rdeči vragi so v osmini finala drugega najmočnejšega klubksega tekmovanja v Evropi iztržili remi z ruskim Rostovim, za katerega je od prve do zadnje minute igral tudi slovenski nogometaš Miha Mevlja.

Varovanci Joséja Mourinha, ki se je pred tekmo pritoževal nad katastrofalnim stanjem zelenice, so se želeli pobrati po remiju z Bournemouthom v domačem prvenstvu, a iztržili le neodločen izid.

Gostujočo ekipo je po dobre pol ure igre v vodstvo popeljal Henrikh Mkhitaryan, ki je vnovčil podajo Zlatana Ibrahimovića. Pred tem je bila za domača vratar nevaren Paul Pogba.

Minimalna prednost ni zadostovala za končno slavje, saj je Rostov prišel do izenačenja v 53. minuti, strelec pa Aleksandr Bukharov. Ruski napadalec je žogo sprejel s prsnim košem in z volejem premagal argentinskega čuvaja mreže Sergia Romera. Povratna tekma bo 16. marca na Old Traffordu.

Koebenhavn, katerega član je poškodovani Benjamin Verbič, je na domačem igrišču premagal nizozemski Ajax (2:1). Danskega prvoligaša je po dobre pol minute v vodstvo popeljal Rasmus Falk Jensen, a so gostje izenačili prek Kasperja Dolberga.

Z golom slednjega se je končal niz nepremaganosti vratarja Robina Olsena, ki je pred domačimi navijači klonil prvič po 999 minutah. Končni izid je v 59. minuti postavil Andreas Cornelius. Povratna tekma bo 16. marca na Amsterdam Areni.

Belgijski Anderlecht si je na gostovanju priboril minimalno zmago, pri Apoelu iz Nikozije je slavil z 1:0.  Lyon in Roma sta se razšla s 4:2, potem ko so Francozi zapravili začetno vodstvo, Italijani pa niso znali zadržati prednosti z 2:1 ob polčasu. Domače je v novo vodstvo povedel Nabil Fekir, za končnih 4:2 pa je že v sodnikovem dodatku poskrbel Alexandre Lacazette.

Precej golov so videli gledalci na tekmi Gent - Genk, pri čemer so gostje z zadetkom v sodnikovem dodatku prvega dela vodili že s 4:1. Gentu je uspelo ublažiti zaostanek, poraz pa je bil na koncu vseeno visok, končni izid pa je bil 2:5.

Liga Evropa, osmina finala, prve tekme:

APOEL Nicosia - Anderlecht 0:1 (0:1)
Stanciu 29.

FC Koebenhavn - Ajax 2:1 (1:1)
Falk 1., Cornelisu 60.; Dolberg 32.
Benjamina Verbiča (Koebenhavn) ni bilo na seznamu (poškodba).

FC Rostov - Manchester United 1:1 (0:1)
Bukharov 53.; Mkhitaryan 35.
Miha Mevlja (FC Rostov) je igral celo tekmo.

Celta Vigo - FC Krasnodar 2:1 (0:0)
Wass 50., Beauvue 90.; Claesson 56. 

Gent - Genk 2:5 (1:4)
Kalu 27., Coulibaly 61.; Malinovsky 21., Colley 33., Samata 41., 72, Uronen 45.

Lyon - Roma 4:2 (1:2)
Diakhaby 8., Tolisso 47., Fekir 74., Lacazette 90.; Salah 20., Fazio 33.

Olympiacos - Besiktas 1:1 (1:0)
Cambiasso 36.; Aboubakar 53.

Schalke 04 - Borussia Moenchengladbach 1:1 (1:1)
Burgstaller 25.; Hofmann 15.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.