Šport > Nogomet
277 ogledov

Boštjan Cesar: Realnost je pač takšna

Srečko Katanec trening Slovenija Profimedias
Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Trnavi igrala sedmo kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo 2018. Tekmec bo Slovaška, v slovenskem taboru pa si želijo zmago oziroma najmanj točko.

"Vemo, da so Slovaki zelo kakovostna ekipa. Proti njim smo prvo tekmo igrali zelo dobro. Tudi tokrat bo treba igrati podobno, agresivno igro, ki mogoče njim ne odgovarja toliko. Z malo sreče, ki nam je je zmanjkalo na kakšni drugi tekmi, lahko dosežemo dober rezultat," pravi Valter Birsa. Slovenija je v prvem delu kvalifikacij Slovaško sicer premagala z 1:0.

"Čaka res težka tekma s Slovaško. Upamo in si želimo, da bi dosegli pozitiven izid," je dejal kapetan Boštjan Cesar in vlogo favoritov prepustil Slovakom: "Če pogledamo vse skupaj na papirju, da so na lestvici pred nami in da igrajo doma, da imamo točko manj ... Realnost je takšna, ampak se ne predajamo." Slovaška je na Fifini lestvici sicer 22., Slovenija 51.

Slovenija tokrat ne bo mogla računati na Kevina Kampla, ki je prestopil v Leipzig in se ni pridružil izbrani vrsti, in Aljaža Struno, ki se je poškodoval. Na drugi strani Slovake najbolj skrbi, kako zakrpati vrzel v osrčju obrambe. Zaradi kartonov bosta namreč manjkala Jan Durica in Martin Škrtel.

srečko katanec slovenija škotska Reprezentanca Šport Nov kadrovski šok za Katanca

Spoštovanje da, bojazen ne

Na vprašanje, ali bi več prinesla zmaga ali več odnesel poraz, je selektor Srečko Katanec odvrnil: "V matematiki nisem bil ravno dober, boljši sem bil pri telovadbi. Upam, da bomo mi v telovadbi boljši. Kaj bo pa matematika prinesla, pa bomo videli po tekmah ... Kaj pa to pomeni rezultatsko? Nimam čarobne krogle. Borbeni bomo, kar bo, bo. Smo popolnoma mirni. Ne dajem imperativa zmage fantom na pleča. Vem, zakaj. Slovaki igrajo doma, igramo proti reprezentanci, v kateri so spoštovanja vredna imena, kot so Marek Hamšik, Vladimir Weiss, Juraj Kucka ... Spoštujemo jih, bojimo pa se jih ne."

"Tehnično so izredno dobri, mogoče je boljša stran ekipe zvezna linija, napad. V zadnji liniji imajo nekaj težav, to bomo poskušali izkoristiti. Ampak znajo igrati nogomet, zato igrajo tudi v takšnih klubih, kot igrajo. Ni pa nobenega presenečenja in ne zmaga vedno boljši na papirju," je še dejal Katanec.

Srečko Katanec trening Kvalifikacije Šport Slovence pričakali zbiratelji avtogramov

Statistika na strani Slovenije

"Čaka nas pomembna tekma proti Sloveniji. Vesel sem, da smo v dobrem položaju in imamo vse v svojih rokah. To je naša prednost. Verjamemo, da bomo tudi s pomočjo navijačev tekmo končali zadovoljni," pravi slovaški branilec Peter Pekarik, ki se je ozrl tudi na negativno statistiko proti Slovencem (dva remija in trije porazi).

"To je le statistika, čeprav govori proti nam. Zadnje tri tekme proti njim so bile izenačene, verjamem, da bo tokrat sreča na naši strani in da bomo prekinili ta negativni niz," je prepričan Pekarik, ki je za sport.sk Sloveniji namenil tudi nekaj pohvalnih besed. "Slovenija ima zelo dobro organizirano ekipo in močne posameznike. Na to se moramo pripraviti. Po drugi strani pa igramo doma in si želimo nadaljevati pozitivne izide z zadnjih tekem," je še povedal član berlinske Herthe.

V skupini F po šestih tekmah sicer vodi Anglija s 14 točkami, Slovaška jih je zbrala 12, Slovenija 11, Škotska osem, Litva, ki jo bodo izbranci Srečka Katanca gostili v ponedeljek, pet, Malta pa je še brez točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.