Šport > Nogomet
2689 ogledov

V Zagrebu odpovedali tekmo Hrvaška - Kosovo

Hrvaška - Kosovo EPA
Derbi sobotnih tekem 7. kroga kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 je bil obračun v skupini G. V Madridu je Španija s 3:0 premagala Italijo in je tako zdaj sama na vrhu skupine, ima tri točke prednosti pred "azzurri".

Špance, ki so že 60. tekmo zaporedoma v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo neporaženi, je v vodstvo popeljal Isco v 13. minuti, ko je dobro izvedel prosti strel z 20 metrov. Isti igralec je znova udaril še v 40. minuti, ko je z natančnim strelom zadel z roba kazenskega prostora. Piko na i visoki zmagi in dobri predstavi Špancev je v 77. minuti postavil Alvaro Morata, ki je zadel iz bližine.

V skupini G sta bila na sporedu še obračuna Izraela in Makedonije ter Albanije ter Liechtensteina. Albanci so z 2:0 odpravili zadnjeuvrščeno ekipo, Odise Roshi in Ansi Agolli sta bila strelca v drugem polčasu. Od 86. minute je za Albance igral tudi Mariborov nogometaš Valon Ahmedi. Izrael je doma izgubil proti Makedoniji z 0:1.

jan oblak atletico Po porazu Šport Oblak: To se nam ne bi smelo dogajati

V skupini I je spodletelo Islandiji, ki je bila doslej točkovno izenačena z vodilno Hrvaško. Tokrat pa je z 0:1 izgubila na gostovanju na Finskem. Hrvaška in Kosovo sta ostala brez tekme, saj zaradi močnega deževja igralna površina ni bila primerna za igranje, glavni sodnik je vse skupaj prekinil v 20. minuti dvoboja. To je izkoristila Ukrajina, ki je z dvema zadetkoma Andreja Jarmolenka v prvem polčasu z 2:0 premagala Turčijo in se začasno prebila na vrh skupine. Ima točko prednosti pred Hrvati in Islandci.

V skupini D pa je zdaj sama na vrhu Srbija, ki je proti zadnjeuvrščeni Moldaviji vpisala pričakovano zmago. Končni izid je bil 3:0, strelci pa Mijat Gačinović, Aleksandar Kolarov in Aleksandar Mitrović, ki je zadel v drugem polčasu. Irska, ki je imela doslej enako število točk kot Srbija, je igrala "le" neodločeno 1:1 v Gruziji. Oba zadetka sta padla že v prvem polčasu. Wales pa je premagal Avstrijo z 1:0 in se drugouvrščeni Irski približal na dve točki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.