Bika kažeta rogove, a vsaj Ricciardu ne bo lahko

Foto: Epa Max Verstappen
Daniel Ricciardo in Max Verstappen najhitrejša na treningih.
Oglej si celoten članek

Sezona formule 1 se 14 dni po zmagi Sebastiana Vettla (Ferrari) v Silverstonu nadaljuje na še enem klasičnem prizorišču svetovnega prvenstva. Na Hockenheimringu se vozi velika nagrada Nemčije. In na petkovih prostih treningih sta bila najhitrejša voznika ekipe Red Bull.

F1 Vettel do 51. zmage, Hamilton junak dirke

Na dopoldanskem je bil najhitrejši Daniel Ricciardo, a vsega štiri tisočinke pred prvakom Lewisom Hamiltonom (Mercedes). Avstralca vseeno čaka težko delo, saj bo moral zaradi posega v motor nedeljsko dirko začeti z zadnjega štartnega mesta. Na popoldanskem treningu pa je najbolji čas dosegel Max Verstappen. Njegov čas 1.13,085 je tudi nov rekord pred nekaj leti prenovljenega in skrajšanega Hockenheimringa. Hamilton je bil znova drugi. Za Nizozemcem je zaostal je 26 stotink. 

Kimijeva žena Hamiltonu: Če jočeš kot deklica, se ukvarjaj z baletom

Vodilni v skupnem seštevku Nemec Vettel je bil obakrat četrti. Pred 11 dirko sezone ima osem točk prednosti pred Hamiltonom in že 55 pred tretjeuvrščenim Kimijem Räikkönenom (Ferrari).

40 mil. na sezono Nova pogodba za Lewisa Hamiltona

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.