"Bilo me je kar malo strah!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Lampaert v kaotičnem vremenu do rumene majice, Pogačar devet sekund pred Rogličem.
Oglej si celoten članek

Belgijec Yves Lampaert je zmagovalec uvodne vožnje na čas na kolesarski dirki po Franciji. V Koebenhavnu je slavil s časom 15:17. Pet sekund je zaostal Belgijec Wout Van Aert. Slovenski as in dvakratni zaporedni zmagovalec Toura Tadej Pogačar je bil tretji z zaostankom sedmih sekund. Primož Roglič je bil osmi, za zmagovalcem je zaostal 16 sekund.

Dirka po Franciji Fantastičen nastop Pogačarja in Rogliča v deževnem kaosu!

Dirka po Franciji se je v deževni danski prestolnici za slovenske ljubitelje kolesarstva končala brez pretresov in padcev. Glavna favorita za skupno zmago Pogačar (UAE Team Emirates) in Roglič (Jumbo-Visma) sta uspešno opravila prvi preizkus na spolzkem in s 23 ovinki oteženem ravninskem kronometru.

Roglič je boj z uro začel med prvimi ob 16.20 in zelo dobro opravil s tehnično zahtevno progo. Končal jo je v času 15:33 in bil ob tem za tri sekunde počasnejši od takrat vodilnega Nizozemca Mathieuja van der Poela (Alpecin-Deceuninck), na koncu sicer petouvrščenega.

Foto: Profimedia Primož Roglič

"Bolj dansko vreme. Zelo smo zadovoljni. Sam sem super zadovoljen z izidom. Tudi celotna ekipa je videti super. Definitivno je šlo na vso moč na mestih, kjer je bilo to mogoče, a pod nadzorom tam, kjer nisem tvegal. Vozil sem nadzorovano. Vseeno je to super rezultat," je svojo vožnjo za RTV Slovenija pospremil Roglič.

Van der Poela, ki je lani v prvi etapi oblekel rumeno majico, je najprej za tri sekunde prehitel svetovni prvak v vožnji na čas Italijan Filippo Ganna (Ineos Grenadiers), takoj za njim pa je s pet sekund hitrejšim časom ciljno črto prečkal Van Aert (Jumbo-Visma). Tik za njim je v cilj pripeljal Pogačar, ki je zaostal dve sekundi in bil za tri hitrejši tudi od Ganne. Po tretjem mestu bo oblekel tudi belo majico za najboljšega mladega kolesarja.

Foto: Profimedia Tadej Pogačar

"To je bil lep uvodni kronometer. Kljub slabemu vremenu je bilo lepo videti veliko navijačev. Dal sem vse od sebe in užival na kolesu. V ovinkih me je bilo kar malo strah, a v njih nisem prav nič tvegal. Noge so bile dobre, tudi s časom in položajem v skupnem seštevku sem zelo zadovoljen," je za organizatorja dirke dejal 23-letni Pogačar.

Vse najboljše vključno z Van Aertom (Jumbo-Visma) pa je nato v malenkost boljših vremenskih razmerah presenetil lanski belgijski prvak v vožnji na čas Lampaert (Quick-Step Alpha Vinyl) in najboljšo znamko izboljšal za pet sekund. 

Foto: Profimedia Yves Lampaert

Od preostalih Slovencev na Touru se je solidno odrezal državni prvak Jan Tratnik (Bahrain-Victorious). Za zmagovalcem je zaostal 25 sekund in zasedel 16. mesto. Njegov moštveni kolega Matej Mohorič je za traso porabil natanko 16 minut in končal na 31. mestu. Luka Mezgec (BikeExchange-Jayco) je bil z zaostankom 1:34 minute 143.

Kako so glasovali? Na koga bi stavili najboljši na svetu? Mohorič na Pogačarja, Roglič na...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.