Šport > Kolesarstvo
2616 ogledov

Na koga bi stavili najboljši na svetu? Mohorič na Pogačarja, Roglič na...

Dirka po Franciji Eurosport
Uvodni kronometer v Koebenhavnu bo že prvi preizkus za favorite Toura, med katerimi še posebej izstopata Tadej Pogačar in Primož Roglič.

S 13,2 km dolgo ravninsko vožnjo na čas se bo v Koebenhavnu začela 109. kolesarska dirka po Franciji. Kot glavna favorita za končno slavje bosta preizkušnjo začela slovenska zvezdnika, dvakratni zaporedni zmagovalec Toura Tadej Pogačar in njegov prvi izzivalec Primož Roglič.

Šport: Tako samozavesten je Pogačar pred vrhuncem sezone - Tadej Pogačar Prvi favorit Šport Tako samozavesten je Pogačar pred vrhuncem sezone

Danes sicer Pogačar (UAE Team Emirates) in Roglič (Jumbo-Visma) nista med glavnimi kandidati, da že prvi dan oblečeta rumeno majico vodilnega, saj bodo na startu številni specialisti za ravninske kronometre. Jima pa zato večji del karavane pripisuje največje možnosti, da oblečeta rumeno majico na zadnji dirke na legendarnih Elizejskih poljanah.

Pred začetkom etape so se tako Eurosportovi novinarji podali med najboljše kolesarje sveta ter jih potipali, kdo je zanje prvi favorit dirke. Največ jih je pričakovano glasovalo za dvakratnega zaporednega zmagovalca Pogačarja, medtem ko so nekateri na strani Rogliča. Spet tretji pa so nekoliko presentili s svojim odgovorom.

Dirka po Franciji | Avtor: Eurosport Eurosport

Čeprav ima v svojih vrstah enega izmed favoritov Aleksandra Vlasova, je Nemec iz ekipe Bora-Hansgrohe Lennard Kämna prepričan, da bo potrebno resnično nekaj posebnega, da se premaga Pogačarja, medtem ko se je z njim strinjala kar večina vprašanih.

Na Pogačarja bi tako stavili tudi dvakratni zmagovalec etape Toura Pierre Rolland, izkušeni Nemec Simon Geschke, izjemni belgijski sprinter Jasper Phillipsen ter dobri Tadejev prijatelj iz ekipe njegove izbranke BikeExchange-Jayco Michael Matthews.

Dirka po Franciji | Avtor: Eurosport Eurosport

Čeprav tudi sam velja za enega izmed tihih favoritov, je Pogačarja za najverjetnejšega zmagovalca okronal tudi izjemni Romain Bardet, z njegovo oceno pa se je strinjal tudi rojak Hugo Hofstetter.

V Pogačarjevem kotu se je znašel tudi njegov rojak Matej Mohorič, prav tako pa bi nanj stavila tudi izjemna sprinterja Caleb Ewan in John Degenkolb.

Dirka po Franciji | Avtor: Eurosport Eurosport

Prvi, ki se je postavil na Rogličevo stran pa je bil domači matador iz ekipe TotalEnergies Anthony Turgis, medtem ko je odlični Belgijec Oliver Naesen podprl svojega moštvenega kolega Bena O'Connorja, a je nato takoj poudaril, da je poleg njegovega prijatelja zanj prvi favorit naš Roglič.

S svojo napovedjo pa je nekoliko presenetil italijanski zvezdnik ekipe EF Education-EasyPost Alberto Bettiol, ki je za svojega favorita imenoval kar rojaka Damiana Carusa, ki se je v jeseni svoje kariere razvil v odličnega kolesarja za skupni seštevek, kar je že potrdil s stopničkami z Gira.

Dirka po Franciji | Avtor: Eurosport Eurosport

Zelo optimističen, čeprav je odgovoril med smehom, pa je bil kolesar ekipe Intermarché – Wanty-Gobert Louis Meintjes, ki je za prvega favorita izpostavil kar sebe. A čeprav je dejansko Dirko po Franciji že dvakrat končal na osmem mestu in je v letošnji sezoni po dolgih letih ponovno našel odlično formo, je njegova napoved vseeno malce preotimistična.

Za konec pa so pri Eurosportu prihranili še mnenje Rogliča, ki je začel zelo diplomatsko: "Zmagal bo najboljši," je bil previden Primož, preden je popolnoma spremenil svoj ton: "To bom jaz!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice