Šport > Kolesarstvo
2937 ogledov

Kazalo je zelo slabo, zdaj si Roglič lahko oddahne

Šport: Kazalo je zelo slabo, zdaj si Roglič lahko oddahne - Roglič in Van Aert Profimedia
Moštveni kolega Primoža Rogliča bo kljub nedavni poškodbi kolena lahko nastopil na dirki po Franciji.

Navijače belgijskega kolesarskega zvezdnika Wouta van Aerta je prejšnji teden zaskrbela novica, da je kolesar Jumbo-Visme, moštveni kolega slovenskega asa Primoža Rogliča, odpovedal nastop na belgijskem državnem prvenstvu, ker je začutil bolečine v kolenu. A po kratkem počitku so bolečine izginile in dvomov o nastopu na Touru zdaj ni več.

"Po štirih dnevih počitka sem v soboto spet sedel na kolo. Začel sem s kratkimi, a intenzivnimi treningi, včeraj pa sem imel že daljšo vzdržljivostno vožnjo. Minila je brez bolečin, pedala sem lahko vrtel s polno močjo, tako da menim, da sem postopal pravilno in se v pravem trenutku nekoliko spočil," je izjavo van Aerta povzela spletna stran cyclingnews.com.

Van Aert, ki si je koleno lažje poškodoval pri udarcu v krmilo na treningu, upa, da bo na Touru osvojil naslov najboljšega po točkah in po svojih najboljših močeh pomagal Rogliču in Jonasu Vingegaardu v boju za skupno zmago.

Dirka po Franciji se bo s kronometrom začela v petek v Koebenhavnu.

Šport: Odlična novica, tudi slovenska šampiona lahko lažje zadihata - Roglič, Pogačar Tour de France Šport Odlična novica, tudi slovenska šampiona lahko lažje zadihata Tadej Pogačar Razkrite številke Šport Toliko lahko na Touru zaslužita Pogačar in Roglič, mnogi bodo šokirani!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.