Šport > Kolesarstvo
13802 ogledov

Neverjetno, s čim je Roglič presenetil zvezdnika razreda MotoGP

Primož Roglič Aleix Espargaro Reševalni pas/Twitter
Posebna dostava za Aleixa Espargaroja.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič si je po lanski odlični sezoni novembra privoščil nekaj tednov oddiha ter se odločil, da se odpravi na dirko razreda Moto GP v Valencio, kjer pa je bil sprejet kot pravi častni gost

Še posebej se ga je razveselil španski zvezdnik Aleix Espargaro, ki velja za velikega navdušenca nad kolesarstvom, ki ima doma skorajda pravi kolesarski muzej, v katerem se nahaja zavidljiva zbirka najrazličnejših predmetov iz karier najboljših kolesarjev sveta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleix 41 (@aleixespargaro)

Med drugim je tako v Espargarojevi zbirki pristalo tudi kolo, na katerem je Roglič pokoril konkurenco na sloviti Vuelti leta 2020.

Tako niti ne preseneča, da sta ob Rogličevem obisku najboljših motociklističnih dirkačev na svetu spletla veliko prijateljstvo. Katalonski voznik je tako znotraj svoje ekipe Aprille lepo gostil Rogliča in ga na koncu celo postavil na svoj motocikel, s katerim se je nato v nedeljo tudi podal na progo.

Primož Roglič Aleix Espargaro | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Primož se kljub svoji ljubezni do adrenalina na koncu ni podal na progo, je pa zato nastala zelo zanimiva fotografija, na kateri kolesarski as v kolesarski opremi Jumbo-Visme sedi na motorju razreda Moto GP, zraven pa izjemni španski motociklistični voznik sedi na svojem kolesu, s katerim se je nato skupaj z Rogličem podal tudi na krajši kolesarski trening po stezi dirkališča Ricardo Tormo v Valencii.

"Zame je to bila zelo pozitivna izkušnja, da sem lahko preživel čas z enim svojih idolov, ki ga zelo občudujem. Je odličen kolesar, moj najljubši. Za njim je prav neverjetna zgodba in za sabo ima naravnost fantastičnih pet let. Je čisti navdih za vse športnike. Veliko sem bil v stiku z njim preko socialnih omrežij, zdaj pa se mi je uresničila želja, da sva se tu tudi osebno spoznala," je takrat svojo izkušnjo opisal navdušeni Espargaro.

Primož Roglič Aleix Espargaro | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Roglič in Espargaro sta tudi po vikendu v Valencii ostala v prijateljskih stikih, tokrat pa je slovenski as preko skupnega prijatelja z izjemno gesto presenetil in navdušil svojega dirkaškega prijatelja.

Preko španskega kolesarja Carlosa Verone je namreč Roglič Espargaroju dostavil svojo podpisano startno številko 41 z minulega Kriterija Dauphine, katerega je Primož tudi suvereno dobil. 

Primož Roglič Aleix Espargaro | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Na startni številki 41, ki je sicer tudi številka, ki jo Espargaro nosi na motorju tekom svoje kariere, je bilo napisano posebno sporočilo za odličnega dirkača Aprillie, ki v skupnem seštevku svetovnega prvenstva zaseda celo drugo mesto: "Od najboljšega za najboljšega."

Španski dirkač se je svojemu slovenskemu prijatelju nemudoma zahvalil z objavo na Instagramu: "Lepo darilo za moj kolesarski muzej, najlepša hvala, Primož Roglič. Postavil jo bom zraven tvojega kolesa."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice