Šport > Kolesarstvo
1778 ogledov

Po hudem padcu se vrača in še upa na nastop na Touru

Julian Alaphilippe Epa
Julian Alaphilippe še upa na Tour de France.

Svetovni prvak v cestnem kolesarstvu Francoz Julian Alaphilippe se bo v nedeljo vrnil k dirkanju na francoskem državnem prvenstvu. Alaphilippe se tako vrača komaj dva meseca po padcu na dirki Liege-Bastogne-Liege, na kateri se je hudo poškodoval. Takrat si je med množičnim padcem na eni izmed največjih enodnevnih klasik zlomil več reber, zaradi česar so se mu sesedla pljuča, imel je tudi zlomljeno lopatico.

Romain Bardet Tihi junak Šport Francoski kolesar ganil ves svet: "Vsak bi ravnal enako" Julian Alaphilippe Posledice Šport Takšne so poškodbe Alaphilippa, odsoten bo kar nekaj časa Julian Alaphilippe Hud padec Šport Eden največjih zvezdnikov obležal v jarku, čuti hude bolečine

Francoski zvezdnik je začel po nesreči trenirati že maja in še vedno upa, da si bo lahko priboril mesto v ekipi QuickStep-Alpha Vinyl za francosko pentljo.

Sloviti Tour de France, na katerem bo zmago branil najboljši kolesar na svetu Slovenec Tadej Pogačar, se bo začel 1. julija v dabskem glavnem mestu Koebenhavnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice