Šport > Kolesarstvo
60760 ogledov

Francoski kolesar ganil ves svet: "Vsak bi ravnal enako"

Romain Bardet Print Screen
Francoski kolesar je žrtvoval svojo dirko, da bi priskočil na pomoč hudo poškodovanemu rojaku.

Kolesarsko dirko Liege-Bastogne-Liege, ki jo je dobil Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl), je zaznamoval tudi množični padec okoli 60 km pred ciljem.

V njem jo je hudo skupil dvakratni svetovni kolesarski prvak Francoz Julian Alaphilippe (Quick-Step Alpha Vinyl), ki so ga s prizorišča odpeljali v bolnišnico.

Izkazalo se je, da so se 29-letnemu francoskemu zvezdniku, ki je utrpel zlom dveh reber in lopatice, ob padcu sesedla pljuča. Okrevanje bo trajalo več mesecev.

Julian Alaphilippe Hud padec Šport Eden največjih zvezdnikov obležal v jarku, čuti hude bolečine

Tihi junak 108. izvedbe kolesarskega spomenika je bil nedvomno Romain Bardet (Team DSM), ki se je v hipu odpovedal priložnost za vrhunski rezultat, da bi lahko pomagal poškodovanemu Alaphilippu.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Še vedno težko ubesedim včerajšnje dogodke, stisko na obrazih in potolčena telesa kolesarjev. Razmišljam o Julianu in ostalih fantih, ki so bili prizadeti v tej nesreči. Ganjen sem ob vaših sporočilih, vendar iskreno verjamem, da bi v takšni situaciji vsakdo ravnal enako kot jaz. Kadar je ogrožena fizična integriteta, tekmovanje izgubi ves smisel."

Julian Alaphilippe | Avtor: twitter twitter
"Ko sem se ozrl naokrog, sem zagledal Juliana kakšnih pet ali šest metrov globoko. Šokiralo me je, saj je bil v zelo slabem stanju. Nihče mu ni prišel pomagat. Ni se mogel premikati, ni mogel dihati."

"Bil je pri zavesti, vendar ni mogel govoriti. Iskreno upam, da je z njim vse v redu. Prvi so prispeli mehaniki, nato še zdravniki. Cesta je bila povsem zablokirana. Kar nekaj fantov jo je grdo skupilo. Juliana se s ceste sploh ni videlo. Sam sem bil v šoku. Dirke je bilo konec. Na srečo sem jo sam odnesel brez poškodb," je sporočil Bardet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.