Šport > Kolesarstvo
4477 ogledov

Eden največjih zvezdnikov obležal v jarku, čuti hude bolečine

Julian Alaphilippe Profimedia
Nov hud padec na največjih dirkah.

V zadnjem času je kar nekaj kolesarjev doživelo hude padce in poškodbe, temu pa se tokrat ni izognil niti dvakratni svetovni prvak Julian Alaphilippe. Izjemni Francoz jo je skupil na četrtem spomeniku sezone, na dirki Liege-Bastogne-Liege, kjer je bil že večkrat na pragu zmage, leta 2020 je v ciljnem sprintu na primer že zmagovalno dvignil roke, a je mimo njega švignil Primož Roglič in ga ugnal za nekaj centimetrov.

Tokrat je na omenjeni preizkušnji do hudega množičnega padca prišlo slabih 60 kilometrov pred ciljem. Med kolesarji, ki so najbolj nastradali je bil Alaphilippe, ki je obležal v jarku. Da gre za verjetno resnejšo poškodbo razkriva poteza Romaina Bardeta, ki ni takoj nadaljeval z dirko, ampak se je spustil do nesrečnega rojaka in se pozanimal o njegovem stanju.

Tega so kasneje z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, po poročanju televizije France 3 je bil pri zavesti.

Francoska tiskovna agencija je pridobila informacije od Alaphilippove izbranke Marion Rousse, ki je potrdila, da je dvakratni svetovni prvak moral v bolnišnico.

"Julian je v bolnišnici. Moral je odstopiti. Je pri zavesti, lahko premika noge, a čuti močne bolečine v hrbtu," je Roussejevo, sicer direktorico ženske različice dirke po Franciji, citirala AFP.

Alaphilippe je letos grdo padel že na dirki Strade Bianche, ki jo je kasneje dobil Tadej Pogačar.

V padec je bilo udeleženih okoli 30 tekmovalcev, med njimi tudi Bardet (Team DSM), Kolumbijec Rigoberto Uran (EF Education-EasyPost) in Britanec Tom Pidcock (Ineos Grenadiers).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice