Šport > Kolesarstvo
12848 ogledov

Zlomilo vam bo srce! Mohorič razkril, na koga je mislil tekom celotne dirke

Matej Mohorič Sonny Colbrelli Profimedia
Slovenski državni prvak v cestnem kolesarstvu Matej Mohorič je razkril, da je tekom junaškega napada na dirki Pariz-Roubaix ves čas mislil na svojega moštvenega kolega Colbrellija.

Slovenski kolesarski as Matej Mohorič je po zmagi na prvem kolesarskem spomeniku sezone, dirki Milano-San Remo, močno zaznamoval tudi najprestižnejšo enodnevno klasiko v letu, tretji veliki kolesarski spomenik sezone, dirko Pariz-Roubaix.

Matej Mohorič Pariz-Roubaix Šport Izjemni Mohorič za las ob stopničke na največji kolesarski klasiki na svetu!

Čeprav je dirko končal "šele" na fantastičnem petem mestu, je bil ob zmagovalcu Dylanu van Baarleju veliki junak preizkušnje, potem ko je kar 80 kilometrov preživel v samem ospredju v različnih ubežnih skupinicah, bil že eden izmed dveh vodilnih kolesarjev, utrpel prazno zračnico, zaradi katere je padel nazaj v zasledovalno skupino, a vseeno še enkrat napadel ter v ospredju tvoril trojico vodilnih kolesarjev.

Kljub temu da ni imel več odgovora na napad van Baarleja v zadnjih 20 kilometrih, je kazalo, da bosta z Yvesom Lampaertom uspešno sodelovala in si privozila mesti na stopničkah, a je nato nespretni gledalec sklatil nesrečnega Belgijca, utrujeni Mohorič pa sam ni mogel ubežati trojici zasledovalcev. Tako se je moral zadovoljiti "le" s petim mestom, saj bi si s svojo junaško predstavo zaslužil še kaj več.

Matej Mohorič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Priznati moram, da sem imel v prvem delu preizkušnje tudi veliko sreče v vsem tem kaosu. Bil sem v pobegu, kar je bila zame vsekakor dobra stvar, četudi sem porabljal veliko moči. Žal sem nato predrl zračnico, kar me je stalo položaja v dirki," je po dirki razlagal Mohorič, ki je ves čas verjel, da lahko zmaga, tudi po nesreči z zračnico.

"Verjel sem, da mi lahko uspe, vse do predrte zračnice in tudi še potem. Toda ko sem poizkusil slediti van Baarleju, sem vedel, da bo to resnično težko," je pojasnil Mohorič, kateremu je vse do nesreče Lampaerta odlično kazalo vsaj za mesto na stopničkah, četudi je bil van Baarle preprosto premočan. Po padcu kolesarja Quick-Stepa pa ga je kmalu ujela zasledovalna trojica Wout van Aert, Stefan Küng in Tom Devriendt.

Yves Lampaert Video Šport Gledalec povzročil nesrečo! Z Mohoričem sta bila v igri za zmago, sledilo je to

V zadnjih kilometrih je Küng poizkusil z napadom, van Aert je z lahkoto odgovoril, medtem ko sta Devriendt in Mohorič s skupnimi močmi vendarle uspela priključiti nazaj. A kaj ko je kolesarju ekipe Bahrain Victorious, ki je izmed omenjenih kolesarjev največ časa moral preživeti brez zavetrja ter na čelu skupin rezati zrak, zmanjkalo moči za zaključni sprint.

"S kolesarjem ekipe Wanty (Devriendt) sva uspešno sodelovala pri lovu in v samem zaključku sem dal vse od sebe, toda nato sem v sprintu vse zamočil. Upal sem, da bosta Küng in van Aert čakala do zadnjega trenutka, nato pa bi morda lahko s prve pozicije močno pospešil in si privozil odločilno prednost, toda to se ni zgodilo. Preprosto nisem imel moči v nogah," je pojasnil Mohorič, ki je dosegel najboljšo slovensko uvrstitev na "severnem peklu": "Resnično sem si želel stopničk, toda tako pač je, to je bil moj današnji maksimum. Vseeno sem ponosen na svojo predstavo."

Matej Mohorič Sonny Colbrelli | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ves čas sem imel v mislih Sonnyja Colbrellija. Žal mi je, da ga ni tu danes z nami, toda upam, da se bo v prihodnosti še lahko vrnil sem," je svojo junaško predstavo poklonil moštvenemu kolegu, ki je lani dobil to slovito dirko, nato pa je letos na Dirki po Kataloniji utrpel srčni zastoj in se nekaj časa celo boril za svoje življenje, zdaj pa doma okreva in se sprašuje, ali bo lahko še kdaj nastopil na kakšni dirki. Zagotovo pa mu bo nekoliko v uteho vsaj junaški nastop njegovega prijatelja.

Primož Roglič Poškodba kolena Šport Najbolj črne napovedi so se uresničile, Roglič bo izpustil kar...
Komentarjev 2
  • Barbara_Clark 10:04 19.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • Avatar skeptik
    skeptik 09:54 19.april 2022.

    Vi ste svetovni prvaki v butastih naslovih

Sorodne novice