Šport > Kolesarstvo
431 ogledov

Takšne so poškodbe Alaphilippa, odsoten bo kar nekaj časa

Julian Alaphilippe Profimedia
Dvakratni svetovni prvak ostaja v bolnišnici.

Na četrtem spomeniku sezone, dirki Liege-Bastogne-Liege, je prišlo do grdega množičnega padca, v njem pa jo je najbolj skupil svetovni prvak Julian Allaphilippe. Ta je kar nekaj časa ležal v jarku, kasneje pa je bil prepeljan v bolnišnico.

Francoska tuskovna agencija je pridobila prve informacije od Alaphilippove izbranke Marion Rousse. "Julian je v bolnišnici. Moral je odstopiti. Je pri zavesti, lahko premika noge, a čuti močne bolečine v hrbtu," je Roussejevo, sicer direktorico ženske različice dirke po Franciji, citirala AFP.

Iz ekipe Quick-Step Alpha Vinyl, ki je sicer z Remcom Evenepoelom na dirki prišla do zmage, so kasneje v izjavi za javnost sporočili, da si je Alaphilippe ob pnevmotoraksu zaradi poškodb prsnega koša ob padcu zlomil tudi lopatico ter dve rebri. Je v stabilnem stanju in bo nekaj dni ostal na opazovanju v bolnišnici v Herentalsu. Drugi član moštva, ki je bil prav tako udeležen v padcu, Belgijec Ilan Van Wilder, si je zlomil čeljust in bo prav tako preventivno ostal v bolnišnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice