Šport > Kolesarstvo
2675 ogledov

Šok! Največji rivali obeh Slovencev izgubljajo svojega velikega zvezdnika

Richard Carapaz Profimedia
Kolesarski svet je pretresla novica, da naj bi Richard Carapaz zapustil zvezdniško ekipo Ineosa.

Eden najbolje obveščenih kolesarskih medijev VeloNews je udaril z novico, da je kolesarski zvezdnik in velik rival obeh Slovencev Richard Carapaz zavrnil podaljšanje pogodbe z najbogatejšo ekipo na svetu Ineos Grenadiers, prav tako pa je zavrnil tudi ponudbo svoje nekdanje ekipe Movistar. Svojo zvestobo naj bi presenetljivo obljubil ekipi EF Education-EasyPost.

Slednji sicer niso želeli komentirati govoric o podpisu velikega kolesarskega zvezdnika, toda pri VeloNews so se dokopali do podatka, da je posel že zaključen in bo uradno razkrit in potrjen 1. avgusta, ko se uradno začne nov prestopni rok. Carapaz je bil sicer eno največjih imen na letošnjem trgu kolesarjev, potem ko mu pogodba poteče po letošnji sezoni.

Zmagovalec Gira leta 2019, ko je premagal tudi našega Primoža Rogliča, je bil eden izmed redkih imen na trgu, ki se lahko borijo za zmage v skupnem seštevku največjih etapnih dirk na svetu, tako da interesa za Ekvadorca ni manjkalo, saj so si mnoge najmočnejše ekipe na svetu želele Carapaza kot osrednjo figuro, okoli katere bi zgradili svoje moštvo.

Spomladi se je tako Carapaza najbolj povezovalo z vrnitvijo v ekipo Movistar, za katero je nastopal leta 2019, ko je osvojil edinega izmed svojih Grand Tourov, v igri pa je bilo tudi podaljšanje pogodbe z Ineosom. Pričakovalo se je, da bo Carapaz sporočil svojo odločitev takoj po Giru, katerega je končal na drugem mestu. Toda Carapaz še vedno molči, mediji pa še naprej ugibajo.

Richard Carapaz | Avtor: Profimedia Profimedia

Aktualni olimpijski prvak se je sicer pridružil daleč najbogatejši ekipi na svetu in njeni zvezdniški zasedbi leta 2020 ter zabeležil nekaj odlilčnih rezultatov. V svoji prvi sezoni je Vuelto končal le za Rogličem, medtem ko je lani na Touru priznal premoč le Tadeju Pogačarju in Jonasu Vingegaardu, po zmagi na Olimpijskih igrah pa je bil drugi za Jaijem Hindleyem še na letošnjem Giru.

Glede na to, da je Egan Bernal že podaljšal pogodbo z Ineosom, enako pa se pričakuje tudi od Adama Yatesa, pogodbi z ekipo še za eno leto pa imata tudi Geraint Thomas in Daniel Felipe Martinez, naj bi si Carapaz želel ekipe, v kateri bi imel zagarantirano mesto kapetana na vsakem Grand Touru, na katerem bi si želel.

EF Education | Avtor: Profimedia Profimedia

Ekipa EF Education-EasyPost mu bo to zagotovo omogočila, saj bi bil izjemni Ekvadorec daleč najbolj odmevno ime v njeni postavi, še posebej če izkušeni Rigoberto Uran ne podaljša svoje pogodbe z ekipo. Slednja sicer ima v svojih vrstah Hugha Carthyja in Neilsona Powlessa ter nekaj zanimivih mladih kolesarjev, toda Carapaz bo ekipi prinesel osrednjo figuro pri naskoku na stopničke na največjih treh kolesarskih dirkah.

Zaenkrat še ni znano, če je Carapaz podpisal dvoletno, ali triletno pogodbo, vse podrobnosti pa naj bi bile znane najkasneje do 1. avgusta, ko bo prestop tudi uradno potrjen.

Komentarjev 1
  • Avatar Sara_Hardey
    Sara_Hardey 16:54 19.junij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ... Tako sem začel .......... >>>>>>>>>>> Www.OrdCash.Com

Sorodne novice