Šport > Kolesarstvo
1285 ogledov

Pogačar: "Zdi se, da smo vse izpeljali idealno, toda..."

Tadej Pogačar Sportida
Kljub etapni zmagi in majici vodilnega v ekipi UAE Team Emirates danes ni potekalo vse po načrtih.

Prvi kolesar sveta Tadej Pogačar je drugo leto zapovrstjo na domači dirki izkoristil svojo priložnost na vzponu na Svetino pri Celju in vzponu na tamkajšnji grad. Tako kot lani je v današnji tretji etapi slovenske pentlje na tem delu sprožil uspešen napad za kasnejšo etapno zmago in skupno vodstvo na dirki.

Pogačar je ciljno črto na Celjskem gradu prečkal 11 sekund pred moštvenim kolegom v UAE Team Emirates, Poljakom Rafalom Majko. S tem je prevzel zeleno majico 32-letnega Poljaka. Na tretjem mestu je 14 sekund za Pogačarjem zaostal Italijan Nicola Conci (Alpecin-Fenix). A kljub na videz sanjskemu dnevu za ekipo iz Združenih arabskih emiratov vendarle ni šlo vse po načrtih.

Dirka po Sloveniji Dirka po Sloveniji Šport Deja vu! Pogačar na Celjskem gradu do zmage in zelene majice!

Že pred etapo pa sta zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus ter bližnjega stika odpadla Danec Mikkel Bjerg in njegov sostanovalec Norvežan Vegard Stake Laengen, nov udarec pa je ekipa prejela tik pred začetkom vzpona na Svetino, ko  je zaradi spolzkega cestišča v križišču padel zvesti portugalski pomočnik Rui Oliveira.

"Na koncu se zdi, da smo vse izpeljali idealno, a imeli smo nekaj zapletov. Startalo nas je le pet, zato kapo dol vsem mojim sotekmovalcem. Rui je še padel pred Svetino v Celju. Na koncu sva napadla z Rafalom in uspelo nama je," je po etapi sprva dejal Pogačar.

Tadej Pogačar Dirka po Sloveniji Šport V Pogačarjevem taboru težave s koronavirusom

V ponovitvi scenarija iz lanske druge etape dirke po Sloveniji, ko je Pogačar na Svetino pokoril konkurenco, je tudi tokrat izvedel napad v tem delu, le da je čez vrh klanca pripeljal skupaj z omenjenim Majko.  Vodstvo sta obdržala vse do spusta s Celjske koče, ko se jima je pridružil Conci. Ta je več tvegal na spustu, medtem ko je bilo za prvega favorita Pogačarja in njegovega prvega pomočnika cestišče preveč spolzko

"Lani je prav tako padal dež, ampak zagotovo cesta ni bila tako spolzka kot letos. Dol s Svetine je bila drsalnica. Zato sva šla z Majko zelo previdno," je Pogačar pojasnil, zakaj s Poljakom nista želela tvegati, čeprav se je iz ozadja približeval Conci.

Pogačar je nato znova napadel na vznožju ciljnega vzpona in imel precej več moči od Concija in Majke. Ta je nato za drugo mesto ob koncu dohitel in prehitel Italijana.

Dirka po Sloveniji | Avtor: Sportida Sportida

V etapi je sicer ves čas šlo na vso moč, kar je priznal tudi 23-letni slovenski as. "Danes je šlo na polno, nič ni ostalo. Želela sva čim večjo prednost na vrhu vzpona, da bi lahko šla z rezervo navzdol."

Tudi vzdušje pa je bilo kljub nekoliko slabšem vremenu sijajno, kar je za konec poudaril tudi Pogačar: "Res noro, tudi če je takšno vreme, gledalci pridejo. Lahko se jim le zahvalim, da nas ne glede na vse pridejo spodbujat. Lepo je videti, ko vzklikajo in vpijejo ob progi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice