Šport > Kolesarstvo
674 ogledov

To danes čaka Pogačarja in druščino

Dirka po Sloveniji Mario Stiehl
Na dirki po Sloveniji dan za sprinterje.

Na dirki po Sloveniji bo danes od Ptuja do Rogaške Slatine potekala druga etapa, ki velja za edino pravo priložnost, da v ospredje pridejo specialisti za sprint. Napad na zmage na vsaki od petih etap sicer napovedujejo pri ekipi prvega kolesarja sveta Tadeja Pogačarja, UAE Team Emirates, kar so potrdili tudi z zmago že uvodni dan.

Danes bodo stavili na svojega nemškega sprinterja Pascala Ackermanna, kateremu bosta vsaj na papirju največja konkurenta Belgijec Tim Merlier (Alpecin Fenix) in Avstralec Dylan Groenewegen (BikeExchange-Jayco), kateremu bo najverjetneje podrejen tudi najboljši slovenski sprinter Luka Mezgec.

Dirka po Sloveniji | Avtor: Sportida Sportida

Napovedi ekipe UAE Team Emirates je sicer na prvi etapi od petih potrdil Poljak Rafal Majka, ki je skupaj s Pogačarjem in s še enim Slovencem Domnom Novakom (Bahrain Victorious) narekoval tempo zadnjih 60 km, na koncu pa v troboju izvedel uspešen ciljni napad in zmagal z dvema sekundama razlike.

Zmagovalec skupne razvrstitve na slovenski pentlji leta 2017 bo tako drugi dan začel v zeleni majici vodilnega. Ali jo bo obdržal, bi znalo biti predvsem odvisno od tega, kako željan hitrega tempa bo na precej ravninski trasi Pogačar, sicer lanski zmagovalec in prvi favorit letošnje dirke, in ali bodo nekateri sprinterji, ki so včeraj precej zaostali za zmagovalcem, tokrat znali izkoristiti svojo priložnost.

Dirka po Sloveniji | Avtor: Tour of Slovenia Tour of Slovenia

Etapa s startom na Ptuju bo kolesarje sprva peljala skozi Slovenske gorice do Šentilja, na poti nazaj v Maribor pa bo edini kategoriziran vzpon na Kresnico. Iz drugega največjega slovenskega mesta bo karavana nadaljevala do Slovenske Bistrice, Šentjurja, Šmarij pri Jelšah in do cilja v Rogaški Slatini.

Start 174,2 km dolge etape bo ob 10.40, prireditelji pa predvidevajo, da bodo kolesarji v cilj prispeli po dobrih štirih urah vožnje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice