Šport > Kolesarstvo
425 ogledov

Van Aert storil nov korak h končnemu zmagoslavju

Wout van Aert Profimedia
Moštveni kolega Primoža Rogliča je postal zmagovalec pete etape kriterija Dauphine.

Belgijski kolesar Jumbo-Visme Wout van Aert je dobil sprint pete etape kolesarske dirke Criterium du Dauphine in s tem še povečal vodstvo v skupnem seštevku. Z desetimi bonifikacijskimi sekundami je prednost pred Italijanom Matteom Cattaneom zvišal na minuto in tri sekunde, Primož Roglič na tretjem mestu zaostaja minuto in šest sekund.

Glavnina, v kateri so bili najbolj aktivni kolesarji Jumbo-Visme, med njimi tudi Roglič, ki je bil pričakovano v vlogi pomočnika, je štiri ubežnike ujele le 200 metrov pred ciljem, Van Aert pa je na koncu za nekaj centimetrov ugnal rojaka Jordija Meeusa, tretje mesto je zasedel Britanec Ethan Hayter, ta na četrtem mestu skupnega seštevka zaostaja minuto in 32 sekund. Roglič je v razgibani, a v ne pretežki, etapi zasedel 39. mesto.

Tragedija Šport V prometni nesreči umrl eden najboljših kolesarjev vseh časov

"Ponosen sem na ekipne kolege. Če fantje s 60 kilami, ki se na dirkah borijo za skupni seštevek, vlečejo glavnino, krpajo luknje, veš, da jih ne smeš razočarati. In vesel sem, da jih nisem. V zaključku smo bili osredotočeni na lovljenje ubežnikov, nato pa sem sem šele začel razmišljati o dobrem sprintu. Christophe Laporte je opravil odlično delo, mojstrsko me je povlekel naprej, tesen sprinterski obračun pa je tokrat vendarle pripadel meni," je po drugi etapni zmagi dejal Van Aert, ki vodi tudi v razvrstitvi po točkah, saj je bil prav v vseh dosedanjih etapah med najboljšimi.

Če bo nadaljeval z napredkom, ki ga je kazal prejšnja leta tudi v zahtevnejših gorskih etapah, ima gotovo možnosti za končno zmago. Vse bolj je videti, da je za to dirko s strani ekipe favoriziran, Roglič in Vingegaard bosta bržkone v ospredje prišla le, če Belgijec ne bo zmogel držati ritma na vzponih v zadnjih dveh etapah.

Petkova etapa bo težja od tokratne, a še ne tako zahtevna, kot bosta zadnji dve.

Primož Roglič Bitka s časom Šport Primož Roglič: "Vsekakor nisem v najboljši formi"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.