Šport > Kolesarstvo
1188 ogledov

Tako se je v vožnji na čas odrezal Roglič

Primož Roglič Profimedia
Wout Van Aert (Jumbo-Visma) je klju zmagi Italijana Filippa Ganne (Ineos Grenadiers) zdržal rumeno majico vodilnega v skupni razvrstitvi.

Svetovni prvak Italijan Filippo Ganna je zmagovalec 31,9 kilometra dolgega kronometra v četrti etapi kolesarske dirke Criterium du Dauphine. Kolesar ekipe Ineos Grenadiers je le za dve sekundi premagal vodilnega v skupnem seštevku, tekmovalca Jumbo-Visme, Belgijca Wout Van Aerta, ki je tako napovedal resno kandidaturo za skupno zmago.

Olimpijski prvak Primož Roglič je na ravninski progi od Montbrisona do La Batie d'Urfeja zasedel peto mesto, za zmagovalcem je zaostal 42 sekund. V skupnem seštevku se je prebil na tretje mesto, za vodilnim, moštvenim kolegom van Aertom zaostaja 56 sekund. Za tri je pred njim tudi Italijan Mattia Cattaneo, ki je bil v kronometru četrti, pred njim je bil tudi Ethan Hayter. Britanec je za zmagovalcem zaostal 17 sekund.

Filippo Ganna | Avtor: Profimedia Filippo Ganna. Profimedia
"Proga mi je ustrezala. Danes zjutraj se sicer nisem počutil najboljše, bal sem se dežja. A na srečo je posijalo sonce, ceste so se posušile, pogoji so bili enakovredni za vse. Lahko bi bil tudi boljši, a se je dobro končalo, najpomembneje, da sem zmagal. Van Aert je izredno močan, bil je dostojen tekmec. Ko je bil na vmesnih časih hitrejši, sem dvomil v svojo zmago, a razlika se je zmanjševala, na cilju so šle sekunde meni v prid," je bil po svoji jubilejni, 20. zmagi v karieri in četrti v sezoni zadovoljen 25-letni Italijan, ki le dve od svojih zmag ni zabeležil v vožnji na čas.

Ekipa Jumbo Visme je zdaj v odličnem položaju za skupno zmago. Če van Aertu ne bo šlo v gorskih etapah v soboto in nedeljo, imajo zdaj na tretjem in četrtem mestu svoja tekmovalca, ki naj bi bila na papirju na vzponih močnejša, za Rogličem je na četrtem mestu Jonas Vingegaard, Danec za vodilnim zaostaja minuto in 26 sekund.

"Rad zmagujem, dve sekundi nista veliko, a vseeno je razlika. Premagal me je svetovni prvak in na takih progah zagotovo najboljši kronometrist na svetu, s svojo predstavo moram biti zadovoljen. Začel sem odlično, na ovinkih tvegal, zato sem bil v prvem delu tudi hitrejši od Ganne. Na koncu sem imel srečo tudi s tem, da se lahko videl tekmovalca pred mano, lovljenje me je dodatno motiviralo, a vse to ni bilo dovolj. A če je najboljši pred tabo le dve sekundi, to pove veliko o moji formi. S skupnim seštevkom se ne obremenjujem, zadovoljen sem, kako ta dirka poteka, v naslednjih etapah bom poskušal uživati," je dejal Van Aert, ki se očitno izogiba vprašanjem, ali bo do konca branil rumeno majico ali bo boj prepustil Rogliču ali Vingegaardu.

Četrtkova peta etapa ne sodi med težje, Van Aert, ki je tudi odličen sprinter, pa bo v njej zagotovo poskušal dobiti kakšne bonifikacijske sekunde in še povečati vodstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice