Šport > Kolesarstvo
18456 ogledov

Roglič z žalostjo sprejel novico iz tabora Jumbo-Visme: "Prezgodaj je..."

Tom Dumoulin Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič je bil žalosten, ko je izvedel, da se njegov veliki prijatelj in sotekmovalec Tom Dumoulin umika iz kolesarstva.

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič je v nedavnem pogovoru razkril, da je vesel, da je njegov moštveni kolega Tom Dumoulin "našel odgovore na nekatera vprašanja, katera je iskal", a da bo z njegovim slovesom zazevala velika luknja v kolesarskem svetu. 

Dumoulin je namreč razkril, da bo postavil svoje kolo v kot po letošnji sezoni, ko mu poteče njegova pogodba z Jumbo-Vismo, saj naj bi nameraval odkriti "še nove in neznane poti".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Dumoulin (@t.dumoulin)

Zmagovalec Dirke po Italiji leta 2017 si je že januarja 2021 vzel premor za nedoločen čas od kolesarstva, v katerem je želel razmisliti o svoji prihodnosti. Po petih mesecih se je vrnil v ekipo ter zablestel na Olimpijskih igrah, kjer je na kronometru zaostal le za našim Rogličem ter osvojil srebrno medaljo. Toda njegova vrnitev na velike tritedenske dirke se je minuli mesec končala z velikim razočaranjem, zato se je zdaj dokončno odločil, da konča svojo športno pot.

V pogovoru za Eurosportovo oddajo TheCycling Show se je v zadnjih dneh na to temo oglasil tudi njegov veliki prijatelj in sotekmovalec Roglič, ki je priznal, da si "nikoli ne želite izgubiti tako velikega imena, kot je Dumoulin", a da je vesel, da je Tom pomirjen s takšno odločitvijo.

Tom Dumoulin Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Moram reči, da je izjemno prijeten človek, izjemno prijazen. In navsezadnje je upokojitev stvar, ki slej ko prej čaka vsakega človeka. Sem zelo vesel, da je končno našel odgovore na nekatera vprašanja, katera so ga mučila že leta, in da lahko spet uživa v življenju," je povedal Roglič.

"Toda za kolesarski svet je bil velik šampion in nikoli si ne želite izgubiti tako velika imena. Prezgodaj je, da tako veliki ljudje odidejo, oziroma nehajo v nekem trenutku," je bil ob slovesu od svojega sotekmovalca, s katerim sta v minulih treh letih pri Jumbo-Vismi spletla močne vezi prijateljstva, žalosten Roglič.

Komentarjev 1
  • Jeannette_Ross 10:41 08.junij 2022.

    Google zdaj plačuje od 99 do 140 dolarjev na uro za spletno delo od doma. Moja zadnja plača je znašala 18.537 $ od tega lahkega in preprostega dela. To je neverjetno in dobički so neverjetni. ........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

Sorodne novice