Šport > Kolesarstvo
14627 ogledov

Vingegaard iskreno o Rogliču: "Med nama ni nobenih zamer"

Vingegaard in Roglič Profimedia
Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) bo ob Tadeju Pogačarju (UEA Emirates) in Primožu Rogliču (Jumbo-Visma) eden od favoritov za zmago na prihajajoči dirki po Franciji.

Danski kolesarski as Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) je po drugem mestu v skupni razvrstitvi kriterija Dauphine, ki ga je prepričljivo dobil njegov moštveni kolega Primož Roglič (Jumbo-Visma), napovedal napad na skupno zmago na letošnji dirki po Franciji.

Lani je po poškodbi Rogliča elitno tritedensko preizkušnjo sklenil na drugem mestu, ugnal ga je samo dvakratni zmagovalec Toura Tadej Pogačar (UEA Emirates).

"Verjamem, da imam lepe možnosti," je po velikem zmagoslavju na zadnji etapi na Dauphineju dejal 25-letni Vingegaard. "Verjeti sem začel, ko sem se lani na vzponu na Mont Ventoux otresel Pogačarja. Potem je tu še napredek, ki sem ga zabeležil letos in sam potek sezone. Na Touru se lahko marsikaj zgodi. Potrudil se bom po najboljših močeh, tudi ekipa bodo dala vse od sebe, potem pa bomo videli, kakšen bo rezultat."

Vingegaard kljub drugemu mestu na lanskem Touru velja za razmeroma neizkušenega kolesarja, je pa s svojimi predstavami v preteklem tednu znova dokazal, da bo potrebno nanj zelo resno računati. 

"Ta zmaga mi bo dala veliko samozavesti. Res sem noro vesel," je povedal 25-letnik, ki je ciljno črto etape z brutalnim vzponom na Plateau de Solaison prečkal tik ob Rogliču. "Primož mi je dejal, da je etapa lahko moja, kar me je zelo razveselilo. On je osvojil dirko. Lahko smo zelo zadovoljni."

Vingegaard in Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob odlični formi obeh hribolazcev se pred vrhuncem sezone poraja vprašanje o statusu prvega aduta. Po oceni spletnega portala Cyclingnews.com je Roglič resda dobil dirko, vendar je bil Vingegaard enako, če ne celo bolj prepričljiv od moštvenega kolega.

"Ne vem," je na vprašanje, ali je bil na trenutke za odtenek močnejši od Rogliča, odvrnil Danec. "Oba sva bila najmočnejša" je diplomatsko ocenil Vingegaard in se nato razgovoril še o odnosu s Slovencem.

"S Primožem sva dobra prijatelja. Uživava v medsebojni družbi, tako z družinama kot sama. Preprosto se imava lepo. Ko Primož zmaga, sem zelo vesel, in obratno. Če eden od naju zmaga, ni med nama nobenih zamer ali neprijetnih občutkov. V tem pogledu sva zelo dobra moštvena kolega. Vesela sva drug za drugega."

In kako bi se razpletla nedeljska preizkušnja, če bi z Rogličem do konca dirkala na vso moč? "Očitno ne bomo nikoli izvedeli," se je namuznil Vingegaard.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice