Šport > Kolesarstvo
2784 ogledov

Noro, kaj sta se šla! Med dirko sta odigrala to otroško igrico (video)

Dirka po Sloveniji Sportida
Ali je bil to razlog, da je Pogačar prepustil zmago Majki?

Najboljši kolesar sveta Tadej Pogačar je tudi na kraljevski etapi Dirke po Sloveniji dokazal, da sta z moštvenim kolegom iz vrst ekipe UAE Team Emirates Rafalom Majko razred zase.

Prvi favorit bližajoce se Dirke po Franciji in njegov zvesti poljski pomočnik sta na vzponu na Veliko planino strla vso konkurenco ter družno prikolesarila v cilj, ob tem pa sta imela priložnost celo odigrati otroško igrico, ki je odločila zmagovalca.

Tadej Pogačar Pogačar: Šport "To je bila zame kot zmaga, če ne celo več"

Etapa se je namreč pričakovano odločila v zadnjem, 8,2 km dolgem vzponu na Veliko planino s povprečnim naklonom 7,6 odstotka, kjer je bil slovensko-poljski par najmočnejši. Pet kilometrov pred ciljem sta se z napadom ločila od glavnine in brez težav ob bučni podpori številnih navijačev, ki so se zbrali na cesti, ostala v ospredju.

Tik pred ciljno črto sta si ob veliki prednosti najprej čestitala, nato pa odigrala igro kamen-škarje-papir, katera je prinesla etapno zmago Poljaku. Majkin list papirja je namreč prekril Pogačarjev kamen in tako se je Poljak lahko veselil še druge letošnje etapne zmage na Dirki po Sloveniji.

Toda tudi če bi slovenski šampion dobil omenjeno otroško igrico, ne dvomimo, da bi zmago poklonil svojemu pomočniku, sam pa bi se zadovoljil z drugim mestom ter skupno zmago. V primeru da na zadnji etapi ne pride do kakšnih nepredvidenih situacij, bi namreč tudi vsega tri sekund prednosti pred Majko morale biti povsem dovolj, da zeleno majico obdrži tudi po zadnji etapi s ciljem v Novem mestu.

"Hvala Tadeju in hvala celotni ekipi za takšen razplet ... Vemo, da je Tadej najmočnejši, ampak na koncu mi je rekel, da lahko vzamem etapo. Sem zelo vesel, imamo vodstvo v skupni razvrstitvi in jutri bomo to poskusili potrditi," je njun prihod v cilj pokomentiral 32-letni Poljak, ki je na dirki po Sloveniji skupno zmago slavil leta 2017.

V nedeljo kolesarje čaka še zadnja, pretežno ravninska etapa od Vrhnike do Novega mesta v dolžini 155,7 km, v kateri pa zna razplet krojiti strm vzpon na Trško Goro - z 9-odstotnim povprečnim naklonom - in sledeči spust po ozki cesti do Novega mesta. Toda velikih sprememb v skupnem seštevku vseeno ni za pričakovati.

Dirka po Sloveniji Dirka po Sloveniji Šport To je še zadnja ovira, ki loči Pogačarja od velikega slavja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice