Šport > Kolesarstvo
2549 ogledov

Nastop na Touru pod vprašajem zaradi okužbe

Tadej Pogačar in Peter Sagan Epa
Še en zvezdnik pred vrhuncem sezone pozitiven na koronavirus.

Peter Sagan, slovaški zvezdnik kolesarskega športa, je po koncu sedme etape dirke po Švici razkril, da je oddal pozitiven test na okužbo s koronavirusom. "Nimam simptomov in se počutim dobro, a po pravilih moram zapustiti dirko," je sporočil sledilcem prek profila na Facebooku.

Za trikratnega svetovnega prvaka v cestnem kolesarstvu je zaradi okužbe pod vprašajem nastop na dirki po Franciji, ki se bo začela 1. julija v Koebenhavnu.

"Včeraj, po koncu sedme etape Tour de Suisse, sem pri zdravniku svoje ekipe TotalEnergies dobil test na covid-19. Žal je bil izvid pozitiven," je zapisal Sagan na družbenih omrežjih. Slovak je bil okužen s koronavirusom že v letih letih 2020 in 2021.

V torek je v Švici dosegel svojo 120. zmago v karieri in osvojil etapo. To je bil njegov prvi triumf po septembru lani, ko je zmagal na eni od etap dirke po Slovaški, in prvi v dresu francoskega moštva, katerega član je postal letos. Na Touru je doslej Slovak sicer zalbeležil kar 12 etapnih zmag, sedemkrat pa je osvojil zeleno majico za najboljšega po osvojenih točkah.

Peter Sagan | Avtor: Epa Epa

Na dirki po Švici poročajo o množičnih okužbah, 30 kolesarjev je v petek odstopilo z dirke po pozitivnih rezultatih testov na koronavirus, en dan pozneje pa še en. V cilj v Malbunu je prispelo le 64 tekmovalcev, a se bo zaradi želje preostalih udeležencev dirka vseeno končala v nedeljo. Zadnja etapa je individualna vožnja na čas v prestolnici Lihtenštajna Vaduzu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice