Šport > Kolesarstvo
417 ogledov

Rumena majica za Rogliča znova ne bo edini cilj

Vingegaard in Roglič Profimedia
Pri nizozemski ekipi so objavili ekipo za Tour de France.

Pri Jumbo-Vismi bodo na francosko pentljo poslali raznoliko ekipo. Ta tako ni sestavljena le z namenom, da Primož Roglič pride do skupne zmage in rumene majice, ampak bodo Nizozemci lovili tudi zeleno majico za najboljšega po točkah z Woutom Van Aertom. Pri moštvu UAE Emirates bo na primer povsem drugače, edini cilj bo še tretjič najvišja stopnička za Tadeja Pogačarja po koncu zadnje etape v Parizu.

"Imamo več ambicij. Zato smo izbrali kolesarje, ki so najboljši na različnih terenih," je sestavo moštva za Tour opisal športni direktor Jumbo-Visme Merijn Zeeman. "Vodje našega moštva moramo varno pripeljati čez zahteven prvi teden, a moramo nato imeti tudi moštvo, ki bo otežilo delo ostalih favoritov tudi v gorah. Wout si prav tako zasluži primerno podporo pri lovu na etapne zmage in zeleno majico. Ta ekipa je dobro pripravljena in po naši oceni zmožna, da na najboljši možen način zasleduje naše cilje," je še izjavil Zeeman. V ekipi so tako izpolnili željo Van Aertu. Ta je prosil, naj ekipa ne vozi le na skupno zmago, ampak tudi na uspehe v posameznih etapah in s tem za razvrstitev po točkah.

Poleg Rogliča med kolesarje, ki imajo možnosti za skupno zmago sicer sodi tudi njegov moštveni kolega Jonas Vingegaard, slovensko-danski dvojec pa je v omenjenem vrstnem redu pred kratkim slavil tudi na kriteriju Dauphine. Poleg trojice že omenjenih bodo pedala na dirki po Franciji za Jumbo-Vismo vrteli še Sepp Kuss, Steven Kruijswijk, Christophe Laporte, Tiesj Benoot in Nathan Van Hooydonck. 

Američan z delno slovenskimi koreninami, Kruijswijk in Benoot bodo predvsem pomagali Rogliču in Vingegaardu, medtem ko bo za Van Aerta skrbel predvsem Laporte. Van Hooydonck je specialist za narekovanje ritma na ravnini oziroma kronometer. Belgijec je tako dobil prednost pred izkušenejšim Avstralcem Rohanom Dennisom, bronastim v vožnji na čas na olimpijskih igrah, ki je imel zdravstvene težave na dirki po Švici.

Primož Roglič Christophe Laporte Wout van Aert | Avtor: Profimedia Profimedia

Roglič in Vingegaard na papirju predstavljata največjo oviro za Pogačarjev 'hat-trick' zmag. Poleg njiju strokovnjaki visoko v generalni razvrstitvi vidijo predvsem še pred dnevi najboljšega na dirki po Švici in zmagovalca Toura 2018 Gerainta Thomasa, njegovega moštvena kolega pri Ineosu Daniela Martineza, ki je v tem letu slavil v Baskiji, in Aleksandra Vlasova iz moštva Bora-Hansgrohe. Rus je dobil dirki po Romandiji in po Valenciji.

"Tadej Pogačar je favorit za skupno zmago. Čeprav smo bili dobri na kriteriju Dauphine, pa mislim, da Slovenca naše predstave ne skrbijo. Proti njemu ne moremo ena na ena, naša moč bo ekipa, v boj se ne bomo spustili ena na ena, ampak ena na dva," je v pogovoru za velonews.com menil Mathieu Heijboer, ki bo v ekipi Jumbo-Visme zadolžen za taktične odločitve.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice