Šport > Kolesarstvo
1999 ogledov

Šok iz Jumbo-Visme! Tik pred Tourom poškodba velikega zvezdnika

Wout van Aert Profimedia
Jumbo-Visma je svojega zvezdnika že umaknila s startne liste belgijskega državnega prvenstva, potem ko si je Wout van Aert med pripravami na Tour poškodoval koleno.

Wout van Aert je v četrtek sporočil, da se umika z Belgijskega državnega prvenstva, saj ne želi ogroziti svojega nastopa na glavnem kolesarskem dogodku leta, Dirki po Franciji. Belgijec namreč ne želi ničesar prepuščati naključju, potem ko je tekom Jumbo-Visminih priprav na Tour v Tignesu utrpel poškodbo kolena.

"Mislim, da je prava škoda, da ne morem braniti svoje majice prvaka. Sicer ne bi nikoli izpustil Belgijskega prvenstva," je razložil kmalu bivši belgijski državni prvak ter dodal: "Prav tako mi je žal, da sem izpustil kronometersko preizkušnjo, ki je nikakor nisem mogel umestiti na svoj urnik. Toda to je v tem trenutku najbolj modra odločitev, saj ne želim ogroziti svojega Toura."

 

Po poročilih iz Jumbo-Visme je do poškodbe prišlo, ko je s svojim kolenom udaril ob krmilo tekom enega izmed treningov. Iz moštva so razložili, da naj bi zaradi tega prišlo do "manjše razdraženosti kolena v minulih dneh".

Van Aert je bil sicer tekom tedna tudi uradno potrjen kot eden izmed osmerice, ki se bo udeležila Dirke po Franciji. Že nekaj časa pa je jasno, da bo imel ob Primožu Rogliču in Jonasu Vingegaardu status kapetana, le da bo za razliko od obeh kandidatov za zmago v skupnem seštevku sam ciljal na zeleno majico najboljšega po točkah.

Vsi trije so sicer v zadnjem obdobju prikazali odlično formo, potem ko je van Aert na Kriteriju Dauphine dobil dve etapi in zeleno majico, Roglič in Vingegaard pa sta preprosto odpihnila vse konkurente v skupnem seštevku ter dvojni zmagi na zadnji etapi dodala še prepričljivo dvojno zmago v skupnem seštevku.

Wout van Aert | Avtor: Profimedia Profimedia

Van Aert se je nato skupaj z večino kolesarjev Jumbo-Visme pojavil na zadnjih pripravah svoje ekipe pred prihajajočim Tourom, a je imel vseeno načrt, da vmes poizkusi obraniti še majico belgijskega državnega prvaka, kot zadnji test pred 1. julijem in otvoritvenim kronometrom v Copenhagnu.

Medtem ko imajo mnoge ekipe, tudi Jumbo-Visma, številne težave s pozitivnimi testi na koronavirus, in so se zaradi okužb, oziroma strahu pred njimi, odločili, da svoje najboljše kolesarje ne pošljejo na državna prvenstva, se je tokrat v načrte vmešala še poškodba. A tudi en neobranjen naslov državnega prvaka bodo Nizozemci že preživeli, da le njihov šampion zdrav dočaka začetek Toura.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice