Šport > Kolesarstvo
20306 ogledov

Strokovnjaka ne verjameta v Rogliča: "Na Primoževem mestu ne bi mirno spal..."

Jonas Vingegaard Profimedia
Komentatorja televizijske hiše SBS sta mnenja, da je Jonas Vingegaard dosti boljša opcija Jumbo-Visme za napad na rumeno majico, kot pa Primož Roglič.

Matt Keenan in Bridie O'Donnell, komentatorja kolesarske hiše SBS sta se pošalila, da sta uporabila vse svoje izkušnje, znanje ter sposobnost gledanja v kristalno kroglo, da sta izluščila glavne favorite za zmago na letošnji Dirki po Franciji.

Če sta za to resnično uporabila kristalno kroglo, ali zgolj preprosto logiko, zaenkrat še ni jasno, toda kot glavnega favorita za zmago sta oba izbrala dvakratnega zaporednega zmagovalca Tadeja Pogačarja.

Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

Sta pa zato nekoliko presenetila z izbiro glavnega tekmeca zvezdniku ekipe UAE Team Emirates, saj večina strokovnjakov to vlogo še vedno dodeljuje Primožu Rogliču, ali vsaj skupaj Rogliču in Jonasu Vingegaardu.

A za komentatorski pari ni dvoma. Vingegaard je tisti, kateremu sta namenila vlogo najresnejšega konkurenta. "Dejansko mislim, da je Jonas Vingegaard dosti boljša opcija za Jumbo-Vismo, kot Primož Roglič. Peta etapa... če sem Primož Roglič, ne bi mirno spal pred granitnimi kockami pete etape," je pojasnil Keenan.

"Vingegaard se mi zdi bolj sproščen na granitnih kockah, obenem pa ne smemo pozabiti... Ja, Pogačar je imel lani po polovici Toura ogromno prednost. Toda, vse od začetka druge polovice dirke pa do cilja v Parizu je bil Vingegaard celo 13 sekund hitrejši. Tako da je on zame glavni Pogačarjev nasprotnik."

Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

O'Donellove pa niti ni prepričala nedavna zmaga Rogliča na Kriteriju Dauphine, saj naj bi po njenem mnenju tekom dirke v vlogi pomočnika Vingegaard narekoval tak tempo, da mu je Primož le s težavo sledil.

"Kar smo videli na zadnji etapi Dauphineja, ko je izgledalo, da Jonas Vingegaard čaka na Rogliča, zgolj na rahlo vrti kolo, da mu lahko Primož sploh sledi... Zagotovo bodo šli na dirko z Rogličem kot uradnim kapetanom, toda ne verjamem, da se bodo stvari resnično tako odvile. Naj gre za začetni kronometer v Copenhagnu, ali kasnejše preizkušnje v gorah, ne verjamem, da bo Vingegaard še kaj čakal na Rogliča," je pojasnila O'Donnellova.

Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

Oba strokovnjaka sta svojo analizo zaključila še z opozorilom, da čeprav ju nihče ne smatra ravno za favorita za čisto najvišja mesta, da nikakor ne smemo pozabiti na oba Avstralca, Jacka Haiga (Bahrain Victorious) in Bena O'Connorja (AG2R Citroen), saj bi se zlahka kateri izmed njiju na koncu povzpel na stopničke na Elizejskih poljanah, kar je pred njima izmed Avstralcev uspelo le Cadelu Evansu in Richieju Portu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice