Šport > Kolesarstvo
3838 ogledov

Po boju in testih si je Slovenec zagotovil mesto pri Jumbo-Vismi

Jan Bevc youtube
Pri sloviti nizozemski ekipi so na zanimiv način izbrali novega člana.

Nekdanji kolesar Jan Bevc je zmagovalec avdicije Naslednji najboljši mehanik (The next top mechanic), ki so jo pri nizozemski kolesarski ekipi Jumbo-Visma izvedli v začetku tega meseca, poroča Siol. Bevc je tako postal nov slovenski član enega najmočnejših kolesarskih moštev na svetu.

Nizozemska kolesarska ekipa Jumbo-Visma ima v svojih vrstah enega najboljših kolesarjev na svetu, Primoža Rogliča, ta pa je zdaj dobil tudi družbo rojaka. V sodelovanju z glavnim sponzorjem, Vismo, so prvič v zgodovini z avdicijo sicer iskali novega mehanika, ki se bo pridružil ekipi. Prijavilo se je več kot 200 kandidatov iz 16 držav, v finale so se prebili le štirje. Od tega dva Slovenca, Bevc in Urban Ferenčak.

Primož Roglič Aleix Espargaro Velika prijatelja Šport Neverjetno, s čim je Roglič presenetil zvezdnika razreda MotoGP Wout van Aert Poškodba kolena Šport Šok iz Jumbo-Visme! Tik pred Tourom poškodba velikega zvezdnika

Enaindvajsetletni Slovenec si je z zmago na avdiciji zagotovil enoletno pogodbo pri nizozemski ekipi. Bevc, ki je bil zadnje leto mehanik pri novomeški kolesarski ekipi Adria-Mobil, je za Siol povedal: "Rekel sem si, da bom za šalo poizkusil, pa bom videl, kaj bo."

Najprej je moral ekipi poslati svoj življenjepis, nato so naredili ožji izbor. Sledilo je preverjanje licenc prijavljenih mehanikov, na podlagi katerih so izbrali naslednjih desetih kandidatov, poklicali so jih in izbrali štiri, ki so odpotovali na Nizozemsko.

Zatem je sledil praktični del avdicije, na katerem je premagal vse tri mehanike. Enaindvajsetletnik je za nagrado prejel pozlačen zaboj z orodjem in enoletno pogodbo pri ekipi Jumbo-Visma.

Vingegaard in Roglič Jumbo-Visma Šport Rumena majica za Rogliča znova ne bo edini cilj

"Presrečen sem in komaj čakam, da se priključim ekipi na naslednjih dirkah. Celo življenje, sem sicer še mlad, sem delal za takšen trenutek. Upam da se bom dobro vključil in da bo vse šlo po načrtih," je ob zmagi v tretjem in zadnjem delu oddaje Naslednji najboljši mehanik povedal Bevc.

Oddaje si lahko ogledate tukaj:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice