Šport > Kolesarstvo
8831 ogledov

Šok iz Pogačarjeve ekipe! 23-letnik nenadoma končal kariero

Alexys Brunel Profimedia
23-letni Francoz ima velike načrte, ki pa ne zajemajo kolesarstva.

Iz kolesarske ekipe UAE Team Emirates, za katero nastopa tudi naš šampion Tadej Pogačar, so presenetili s sporočilom, da je njihov mladi 23-letni francoski kolesar Alexys Brunel prekinil pogodbo z moštvom ter zaključil svojo profesionalno kolesarsko pot.

Kmalu zatem se je preko Instagrama oglasil tudi Brunel: "Potem, ko sem pogledal vase in si odgovoril na številna vprašanja, je čas, da naznanim, da se umikam iz sveta profesionalnega kolesarstva. Znova se bomo videli na kakšnih mojih novih avanturah, začenši ta vikend z mojo udeležbo na Ironmanu 70.3 v Nici."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alexys Brunel (@alexysbrnl)

"Rad bi se zahvalil vsem v ekipi UAE Team Emirates za vse priložnosti in podporo, ki so mi jo nudili. Bilo mi je veliko zadovoljstvo biti del tako izjemne ekipe, toda prišel je čas, da obrnem nov list in se osredotočim na nove izzive in izkušnje v življenju."

V uradni izjavi je menedžer ekipe Mauro Gianetti sicer obžaloval odhod mladega kolesarja, a mu zaželel vse najboljše pri bodočih izzivh: "Še vedno verjamemo, da je Alexys izjemno talentiran in delčke tega smo lahko videli v prvem delu te sezone. Toda govorimo o človeškem bitju in ne zgolj kolesarju, zato popolnoma sprejemamo njegovo odločitev, da konča kariero profesionalnega kolesarja. Želimo mu vse najboljše pri vseh njegovih bodočih načrtih."

Brunel se tako pridružuje v zadnjem času vse daljšem seznamu kolesarjev, ki se v želji po preprostejšem življenju umikajo na ali celo pred vrhuncem svojih karier. Zadnji takšen odmeven primer je bil sotekmovalec našega Primoža Rogliča, izjemni Tom Dumoulin.

Mladi Francoz je sicer začel svojo profesionalno pot pri razvojni ekipi Groupame-FDJ, preden je sezoni 2020 in 2021 odvozil za prvo moštvo te francoske ekipe, ko je tudi dosegel edino profesionalno zmago v svoji karieri.

Alexys Brunel | Avtor: Profimedia Profimedia

Leta 2020 je dobil prvo etapo na dirki Etoile de Besseges ter tudi seštevek za najboljšega mladega kolesarja dirke. V karieri se je izkazal predvsem s številnimi zmagami v mlajših kategorijah ter tretjim mestom med člani na državnem prvenstvu v kronometru leta 2021.

K ekipi UAE Team Emirates je prestopil pred začetkom letošnjega leta, kjer je na dveh dirkah opravljal tudi vlogo pomočnika Tadeja Pogačarja. Na Dirki skozi Flandrijo mu je pomagal do desetega mesta, na slavnem kolesarskem spomeniku Dirki po Flandriji pa do četrtega mesta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice