Šport > Kolesarstvo
2656 ogledov

Težave za Jumbo-Vismo in Rogliča: To res ni idealno

Jumbo-Visma, Primož Roglič Profimedia
Sloviti Belgijec ima še vedno težave.

Wout van Aert je pred dnevi odpovedal nastop na belgijskem prvenstvu zaradi težav s kolenom, tik pred Tourom pa je priznal, da še vedno čuti posledice udarca v krmilo kolesa.

"Vse v povezavi s pedaliranjem ni dobro," je izjavil belgijski šampion, ki se je v preteklosti že izkazal kot velik zaveznik Primoža Rogliča na najtežjih dirkah, po načrtih moštva Jumbo-Visma pa naj bi se potegoval tudi za zeleno majico, ki jo dobi najboljši po osvojenih točkah. A z načetim kolenom bo to sila težko.

"Psihično na takšen način ni najlažje začeti Toura, vendar bom od sebe vseeno dal 100 odstotkov, tako kot vselej doslej. Poslušal sem svoje telo in na srečo normalno ne čutim več bolečin, vendar bo na kolesu vseskozi potrebno biti previden. Vsekakor to res ni idealno," meni van Aert.

Bahrain Victorious Tik pred Tourom Šport Policija tudi na Danskem preiskala ekipo Bahrain Victorious

Ta bi bil v normalnih okoliščan največji tekmec Filippa Ganne na uvodnem kronometru v Københavnu, ki bo dolg 13,7 kilometra: "To je bil v tej sezoni moj velik cilj - zmaga v prvi etapi in z njo rumena majica. Za to sem delal zelo trdo, preživel veliko časa na kolesu za kronometer, temu se ne bom odrekel kar tako. Ne vem, če bom lahko pokazal najboljšo formo. Upam, da se bodo, gre za precej kratko vožnjio na čas, treningi iz prejšnjih mesecev še poznali."

Wout van Aert | Avtor: Profimedia Profimedia

"Morda na kolesu za kronometer niti ne bo tako slabo, čeprav je kot kolena drugačen in bolj boleč, a največje bolečine čutim na daljših vožnjah. Dlje kot pritiskam na pedala, večja je obremenitev za koleno," meni van Aert, na pomoč slednjega prav v takšnih etapah sicer računa Roglič. 

Belgijec je pred dirko sicer zaskrbljen tudi zaradi koronavirusa, kolesarji Jumbo-Visme so predčasno morali končati obe zadnji dirki, tik pred Tourom pa je moral moštvo po pozitivnem testu zapustiti tudi športni direktor Merijn Zeeman. Na vprašanje o omenjenih težavah je van Aert ostal brez verbalnega odgovora, a je na novinarski konferenci potrkal po leseni mizi pred sabo.

Adam Yates Tour Šport Eden od favoritov: Covid me je zelo zdelal
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice