Šport > Kolesarstvo
183 ogledov

Eden od favoritov: Covid me je zelo zdelal

Adam Yates Profimedia
Kapetan ekipe Ineos Grenadiers je imel pred dirko po Franciji zdravstvene težave.

Adam Yates, ki tako kot njegova ekipna kolega Geraint Thomas in Dani Martinez sodi v širši krog favoritov za stopničke na Touru, se je s koronavirusom okužil na dirki po Švici pred dvema tednoma, preizkušnjo, ki je potekala istočasno kot dirka po Sloveniji, pa je zapustil po štirih etapah.

Kljub omenjenim težavam ga je Ineos uvrstil v moštvo za Tour de France. "Seveda se zdaj počutim precej boljše, a so bili trije, štirje dnevi zelo slabi, če sem pošten," je izjavil Yates v Københavnu, kjer se bo jutri začela francoska pentlja.

"Pogovarjal sem se z drugimi fanti, ki so imeli Covid-19 v zadnjem ovdobju. Nekatere je samo malo požgačkalo v grlu, jaz pa sem imel kar pravo mrzlico. Ni bilo idealno. Izpustil sem tudi ključne etape v Švici. Tam sem čakal na konec tedna, da bi opravil pravi test pred Tourom. Vse skupaj res ni idealno," je še dejal Yates.

Adam Yates | Avtor: Profimedia Profimedia

V njegovem moštvu je bil na dirki po Švici sicer na koronavirus pozitiven tudi Tom Pidcock, vendar jo je odnesel brez pravih simptomov.

Yates v Tour tako vstopa brez pravih občutkov: "V vožni na čas bomo videli, če sem dovolj dober."

Britanski kolesar, ki je v zadnjih letih sicer precej napredoval v kronometrih, že tako ali tako ne sodi med favorite na uvodu Toura, ki se bo začel s 13.7 kilometra dolgim kronometrom okoli danskega glavnega mesta. Če pripravljenost Yatesa ni na želeni ravni, bi si tako lahko že povsem na začetku dirke 'pridelal' precejšen zaostanek v boju s Primožem Rogličem, Tadejem Pogačarjem in ostalimi favoriti za skupno zmago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice