Šport > Kolesarstvo
381 ogledov

S temi imeni se bo Pogačar zoperstavil Rogliču in Jumbo-Vismi

Tadej Pogačar Epa
Kolesarska ekipa UAE Emirates je objavila seznam tekmovalcev, ki bodo Tadeju Pogačarju pomagali v lovu na tretjo zaporedno lovoriko na dirki po Franciji.

Slovenski zvezdnik kolesarstva Tadej Pogačar bo imel na dirki po Franciji podporo sedmih kolesarjev za vse vrste terenov, je sporočila ekipa UAE Team Emirates in razkrila imena, ki bodo 23-letniku poskušala pomagati do tretje zaporedne zmage na Touru.

Na seznamu osmerice pričakovano ni drugega Slovenca v tej ekipi Jana Polanca, ki tako ostaja pri dveh nastopih na Touru. Za Pogačarja bodo na klancih skrbeli predvsem zvesti pomočnik z dirke po Sloveniji, Poljak Rafal Majka ter Američan Brandon McNulty, Novozelandec George Bennett in Španec Marc Soler.

Za ravninske ter razgibane odseke v zahtevnih, hitrih in kaotičnih etapah pa so predvideni Danec Mikkel Bjerg, Norvežan Vegard Stake Laengen in Italijan Matteo Trentin. Slednji bo Pogačarja skušal popeljati tudi čez tlakovane odseke v peti etapi dirke po Franciji.

Tritedenski ples po francoskih cestah se bo sicer začel v petek z uvodno vožnjo na čas v Koebenhavnu na Danskem. Dirka se bo končala 24. julija na Elizejskih poljanah.

"To je moj tretji Tour in res sem vzhičen pred startom. Celotno sezono smo trdo garali in se pripravljali na ta trenutek. Upam, da bomo javnosti postregli s tremi tedni zanimivega dirkanja," je v izjavi za spletno stran ekipe dejal Pogačar, zmagovalec Toura v letih 2020 in lani.

"Za ekipo je uspešna prva polovica sezone, seveda pa upamo, da bomo v tem ritmu nadaljevali tudi na Touru. Vemo, da ne bo enostavno, pred nami so številni izzivi, ampak to je čarovnija Toura," je še dodal 23-letnik s Klanca pri Komendi.

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

"Naš cilj je, da osvojimo skupno zmago s Pogačarjem, okoli njega smo zato zgradili močno moštvo. Že lani smo imeli izjemno skupino kolesarjev, jedro pa ostaja podobno s kakšnim dodatkom tu in tam. Preučili smo traso in videli, da niti malo ni enostavna. Kljub temu da je raven tekmecev visoka, smo samozavestni, da lahko ustvarimo nekaj velikega s Tadejem in ekipo," pa je o selekciji dejal vodja odprave v Franciji Joxean "Matxin" Fernandez.

Z ekipo bo v naslednjih dobrih treh tednih kot eden športnih direktorjev tudi nekdanji slovenski kolesar in selektor Andrej Hauptman. Ob njem in Špancu Fernandezu bosta odločitve sprejemala še Švicar Simone Pedrazzini in Italijan Marco Mercato.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.