Šport > Kolesarstvo
11517 ogledov

Vodja velikih rivalov udaril po Jumbo-Vismi, ne verjame njihovi razlagi

Primož Roglič Wout van Aert Profimedia
Vodja kolesarske ekipe QuickStep-AlphaVinyl ne verjame poškodbi Wouta van Aerta.

Legendarni Patrick Lefevere, vodja najuspešnejše kolesarske ekipe zadnjega desetletja QuickStep-AlphaVinyl, je javno podvomil v resničnost poškodbe kolena, katero naj bi nedavno utrpel zvezdnik Jumbo-Visme Wout van Aert.

V svoji tedenski kolumni za belgijski časnik Het Nieuwsblad je namreč namignil, da je bila domnevna poškodba zgolj izgovor, da je po navodilih svoje ekipe izpustil Belgijsko državno prvenstvo.

Van Aert je namreč v četrtek sporočil, da si je med ekipnimi pripravami v Tignesu poškodoval koleno in ker ne želi ogroziti svojega nastopa na Dirki po Franciji, se je moral odpovedati obrambi naslova državnega prvaka na cestni dirki v nedeljo.

Wout van Aert Poškodba kolena Šport Šok iz Jumbo-Visme! Tik pred Tourom poškodba velikega zvezdnika

Lefevere je poudaril, da bo tudi Jumbo-Vismin kapetan Primož Roglič izpustil Slovensko državno prvenstvo, ter namignil, da si ekipa preprosto ne želi, da bi njeni kolesarji resneje tekmovali tik pred začetkom Toura.

"Najbolj zveneča odsotnost na nedeljski dirki je zagotovo Wout van Aert, ki se je udaril s kolenom v krmilo tekom treninga v Tignesu. Pa koliko nesreče sploh lahko imate?" je bil sarkastičen Lefevere.

"Seveda ne bom trdil, da se kaj takega ni zgodilo, toda če si želi Jumbo-Visma držati svoje kapetane čim dlje stran od prvenstev in jih varovati za Tour, naj to tudi tako pove. Ali je prav tako zgolj naključje, da Primož Roglič ne bo nastopil v Sloveniji?" je s svojo obtožbo končal Lefevere.

Patrick Levefere | Avtor: Profimedia Profimedia

Vodjo belgijske kolesarske ekipe je tako najbolj zmotilo, da je van Aert po njegovem poizkusil zavesti javnost, ko je v četrtek izjavil, da ne bi nikoli izpustil Belgijskega državnega prvenstva, a da mora sprejeti to odločitev, ker ne želi ogroziti nastopa na Touru.

Če upoštevamo dejstvo, da nihče izmed osmih kolesarjev Jumbo-Visme, ki so načrtovani za Dirko po Franciji, ne bo nastopil na svojih domačih prvenstvih, ni težko ugotoviti, od kod izvira osnova za Lefeverove trditve, saj se zdi resnično nenavadno, zakaj bi nizozemska ekipa dovolila nastopiti samo van Aertu.

Lefeverova tedenska kolumna sicer slovi kot prostor, kjer si eden najbolj neposrednih in brez dlake na jeziku vodij moštev lahko da duška in deli s svetom svoja dostikrat kontroverzna mnenja.

Tako je lani v isti kolumni podvomil celo o resničnosti poškodbe enega svojih kolesarjev, ko je zdaj že bivšemu varovancu Samu Bennettu očital, da je "njegova poškodba bolj strah pred neuspehom, kot pa resnična bolečina".

Komentarjev 1
  • janez479 21:01 26.junij 2022.

    Dajte nehati glumit,vse se bo pokazalo na dirki, Primož letos ti privoščim,da dobiš Tdf,ceprav ,moje osebno mnenje ki pa ni relevantno ,Pogi z svojo ekipo je mocan,pika.

Sorodne novice