Šport > Kolesarstvo
1122 ogledov

Bi ga prepoznali? Ta 'mulček' je osvojil dva Toura

Šport: Bi ga prepoznali? Ta 'mulček' je osvojil dva Toura - Tadej Pogačar twitter
Slovenski šampion je objavil nekaj fotografij iz mladosti.

V danskem glavnem mestu se bo v petek začel letošnji Tour de France, po dveh zaporednih zmagah pa je največji favorit tudi tokrat Tadej Pogačar. Ta lahko tudi tokrat računa na močno podporo ekipe, ki pa je bila tik pred prvimi vrtljaji pedalov spremenjena. Zaradi pozitivnega testa na koronavirus je moral moštvo UAE Emirates zapustiti Italijan Matteo Trentin, zamenjal ga je Marc Hirschi. Švicar je na Touru pred dvema letoma že slavil etapno zmago.

Šest jih je doslej zbral Pogačar, tri lani, ko je že bil v vlogi favorita, in tri predlani, ko je prvič nastopil na francoski pentlji ter presenetil vse konkurente na čelu s Primožem Rogličem. 

A Pogačarjeva šampionska pot se je začela graditi že dolgo prej, na svoje začetke pa je tik pred startom v Københavnu tokrat spomnil tudi 23-letni slovenski as. Na twitterju je tako objavil fotografije 'mulčka na kolesu' in pripisal: "Iz časov, ko sem bil še majhen fantič z velikimi sanjami. Jutri se začenja nove sanje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice