Šport > Kolesarstvo
1187 ogledov

"Bilo me je kar malo strah!"

Tadej Pogačar Profimedia
Lampaert v kaotičnem vremenu do rumene majice, Pogačar devet sekund pred Rogličem.

Belgijec Yves Lampaert je zmagovalec uvodne vožnje na čas na kolesarski dirki po Franciji. V Koebenhavnu je slavil s časom 15:17. Pet sekund je zaostal Belgijec Wout Van Aert. Slovenski as in dvakratni zaporedni zmagovalec Toura Tadej Pogačar je bil tretji z zaostankom sedmih sekund. Primož Roglič je bil osmi, za zmagovalcem je zaostal 16 sekund.

Tadej Pogačar Dirka po Franciji Šport Fantastičen nastop Pogačarja in Rogliča v deževnem kaosu!

Dirka po Franciji se je v deževni danski prestolnici za slovenske ljubitelje kolesarstva končala brez pretresov in padcev. Glavna favorita za skupno zmago Pogačar (UAE Team Emirates) in Roglič (Jumbo-Visma) sta uspešno opravila prvi preizkus na spolzkem in s 23 ovinki oteženem ravninskem kronometru.

Roglič je boj z uro začel med prvimi ob 16.20 in zelo dobro opravil s tehnično zahtevno progo. Končal jo je v času 15:33 in bil ob tem za tri sekunde počasnejši od takrat vodilnega Nizozemca Mathieuja van der Poela (Alpecin-Deceuninck), na koncu sicer petouvrščenega.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Bolj dansko vreme. Zelo smo zadovoljni. Sam sem super zadovoljen z izidom. Tudi celotna ekipa je videti super. Definitivno je šlo na vso moč na mestih, kjer je bilo to mogoče, a pod nadzorom tam, kjer nisem tvegal. Vozil sem nadzorovano. Vseeno je to super rezultat," je svojo vožnjo za RTV Slovenija pospremil Roglič.

Van der Poela, ki je lani v prvi etapi oblekel rumeno majico, je najprej za tri sekunde prehitel svetovni prvak v vožnji na čas Italijan Filippo Ganna (Ineos Grenadiers), takoj za njim pa je s pet sekund hitrejšim časom ciljno črto prečkal Van Aert (Jumbo-Visma). Tik za njim je v cilj pripeljal Pogačar, ki je zaostal dve sekundi in bil za tri hitrejši tudi od Ganne. Po tretjem mestu bo oblekel tudi belo majico za najboljšega mladega kolesarja.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"To je bil lep uvodni kronometer. Kljub slabemu vremenu je bilo lepo videti veliko navijačev. Dal sem vse od sebe in užival na kolesu. V ovinkih me je bilo kar malo strah, a v njih nisem prav nič tvegal. Noge so bile dobre, tudi s časom in položajem v skupnem seštevku sem zelo zadovoljen," je za organizatorja dirke dejal 23-letni Pogačar.

Vse najboljše vključno z Van Aertom (Jumbo-Visma) pa je nato v malenkost boljših vremenskih razmerah presenetil lanski belgijski prvak v vožnji na čas Lampaert (Quick-Step Alpha Vinyl) in najboljšo znamko izboljšal za pet sekund. 

Yves Lampaert | Avtor: Profimedia Profimedia

Od preostalih Slovencev na Touru se je solidno odrezal državni prvak Jan Tratnik (Bahrain-Victorious). Za zmagovalcem je zaostal 25 sekund in zasedel 16. mesto. Njegov moštveni kolega Matej Mohorič je za traso porabil natanko 16 minut in končal na 31. mestu. Luka Mezgec (BikeExchange-Jayco) je bil z zaostankom 1:34 minute 143.

Dirka po Franciji Kako so glasovali? Šport Na koga bi stavili najboljši na svetu? Mohorič na Pogačarja, Roglič na...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice