Sodniki opeharili Dončića, nato je Čančar šokiral dvorano

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Liga NBA česa takšnega ne pomni.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Denver Nuggets so tudi s pomočjo obskurnega pravila slavili tesno zmago nad Dallas Mavericks (98:97). Tekmo je zaznamoval bizaren zaključek druge oziroma uvertura v tretjo četrtino z obema slovenskima košarkarjema v glavnih vlogah.

Potem ko je že kazalo, da se bodo košarkarji Dallasa na odmor odpravili s sedmimi točkami prednosti, so se stvari kmalu zatem obrnile na glavo.

Nora tekma To se v NBA še ni zgodilo, v glavni vlogi pa Slovenec, a ne Luka

Luka Dončić (22 točk, 7/16 iz igre, 2/8 trojke, 6/10 prosti meti) je ob izteku prvega dela zadel trojko za vodstvo Dallasa z 59:52, ker pa pravila velevajo, da je potrebno koše ob zvoku sirene natančneje preučiti, se je tudi Dončićev znašel pod drobnogledom. 

Po ogledu posnetka so sodniki presodili, da je Dončić z levo nogo stopil na črto, zato so njegov koš razveljavili in Denverju omogočili zadnji napad v drugi četrtini. Ker pa so bili košarkarji takrat že v garderobah, so preostanek prvega dela odigrali pred začetkom tretje četrtine.

Trener gostujoče ekipe Michael Malone je odgovornost zaupal Vlatku Čančarju (sedem točk, 3/3 iz igre, 1/1 trojke), ki je zadel trojko s svoje polovice igrišča, s tem pa je postavil tudi izid prvega polčasa. Dallas je tako namesto s sedmimi v drugi del srečanja vstopil samo s točko prednosti (56:55), kar je v veliki meri krojilo nadaljevanje tekme.

Dončić je po porazu dejal, da so sodniki z razveljavitvijo njegovega koša storili napako. "Pogledal sem si posnetek. Ne izgleda, da bi se sploh dotaknil črte. Moja peta je bila v zraku," je trdil 23-letnik.

Na drugi strani je bil Čančar po najbolj norem košu njegove NBA kariere prešerno razpoložen. "Vaja dela mojstra," je v smehu povedal novinarjem. "V garderobi smo izvedeli, da bomo dobili dve sekundi. Ko smo staknili glave v posvet, mi je trener naročil, naj vržem s polovice igrišča. Če verjameš vame, bog poskrbi za to, da zadenem," je dodal 25-letnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.