Kokoškov prvi Evropejec na mestu glavnega trenerja?

Foto: Profimedia Kokoškov je pred dnevi postal prvi Evropejec, ki bo vodil NBA ekipo.
Kokoškov je pred dnevi postal prvi Evropejec, ki bo vodil NBA ekipo.
Igor Kokoškov bo morda kmalu zasedel novo delovno mesto.
Oglej si celoten članek

Nekdanji selektor slovenske košarkarske reprezentance Igor Kokoškov naj bi bil po poročanju New York Times eden od kandidatov za mesto trenerja ekipe Phoenix Suns v severnoameriški ligi NBA. Kokoškov je trenutno pomočnik trenerja pri Utahu.

Reprezentančno slovo Kakšno reklamo so v Miamiju naredili za Gogija in Slovenijo!

Srbski strokovnjak je že vrsto trener v ligi NBA, tudi pri Phoenixu je že deloval med leti 2008 in 2013. Bil je tudi član trenerskega štaba pri Los Angeles Clippers, Detroitu, Clevelandu in Orlandu. Največji uspeh kot trener je dosegel lani, ko je s Slovenijo zmagal na evropskem prvenstvu v Istanbulu.

Če bo 46-letnik res postal trener Phoenixa, bo prvi Evropejec, ki bo glavni trener v ligi NBA. Leta 2000 je postal prvi neameriški pomočnik trenerja v ligi NBA, štiri leta kasneje pa je bil prvi pomočnik trenerja, ki ni bil iz ZDA in je osvojil šampionski prstan ter bil pomočnik trenerja na tekmi vseh zvezd.

Legenda Hrvaški zvezdniki stali v vrsti za Dragićev podpis

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.