Bojevniki drvijo proti konferenčnemu finalu

Foto: EPA
Foto: EPA
Ekipa Golden State Warriors je le še eno zmago oddaljena od uvrstitve v finale zahodne konference.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Golden State Warriors so v Salt Lake Cityju premagali Utah Jazz s 102:91 in povedli s 3:0 v zmagah. Do uvrstitve v finale na zahodnem delu lige jih loči le še ena zmaga. Igralci Golden State so bili prvaki NBA leta 2015, lani pa so v finalu izgubili z ekipo Cleveland Cavalliers.

Za razliko od prejšnjih dveh tekem v Kaliforniji so igralci Golden State do zmage tokrat prišli v končnici tekme, saj so Rudy Gobert (21 točk, 15 skokov), Gordon Hayward (29 točk) in soigralci v domači vrsti v prvem delu držali ravnotežje in tudi vodili.

Jazz vodili v zadnji četrtini, nato šov Duranta in Curryja

 

V drugem delu tekme sta se razigrala Kevin Durant (38 točk, 13 skokov) in Stephen Curry (23, točk, vendar ob metu 6:20 iz igre), ki sta dosegla zadnjih 20 točk gostov in Golden State je brez dramatičnega zaključka prišel do sedme zaporedne zmage v letošnji končnici.

Warriors so sicer po prvi četrtini vodili z desetimi točkami naskoka, nato pa so domači na krilih francoskega centra Goberta odgovorili in prvič v seriji s tekmeci iz Oaklanda povedli. Najprej so vodili z 48:47 v drugi četrtini ter na odmor ob polčasu odšli z minimalnim vodstvom 50:49. V tretji četrtini so vodili še z devetimi točkami prednosti ter s 75:74 v začetku zadnjega dela igre, nato pa so Warriors z delnim izidom 10:4 prevzeli pobudo in vodstva niso več spustili iz rok.

Četrta tekma, ki bo v noči na torek po slovenskem času, prav tako v Salt Laske Cityju, bi lahko že dala odgovor o končnem zmagovalci dvoboja.

Liga NBA, konferenčni polfinale:

Zahod:

Utah Jazz - Golden State Warriors 91:102
(Golden State vodi z 3:0 v zmagah)

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.