Šport > Košarka
21 ogledov

Bojevniki drvijo proti konferenčnemu finalu

golden state warriors kevin durant EPA
Ekipa Golden State Warriors je le še eno zmago oddaljena od uvrstitve v finale zahodne konference.

Košarkarji Golden State Warriors so v Salt Lake Cityju premagali Utah Jazz s 102:91 in povedli s 3:0 v zmagah. Do uvrstitve v finale na zahodnem delu lige jih loči le še ena zmaga. Igralci Golden State so bili prvaki NBA leta 2015, lani pa so v finalu izgubili z ekipo Cleveland Cavalliers.

Za razliko od prejšnjih dveh tekem v Kaliforniji so igralci Golden State do zmage tokrat prišli v končnici tekme, saj so Rudy Gobert (21 točk, 15 skokov), Gordon Hayward (29 točk) in soigralci v domači vrsti v prvem delu držali ravnotežje in tudi vodili.

Jazz vodili v zadnji četrtini, nato šov Duranta in Curryja

 

V drugem delu tekme sta se razigrala Kevin Durant (38 točk, 13 skokov) in Stephen Curry (23, točk, vendar ob metu 6:20 iz igre), ki sta dosegla zadnjih 20 točk gostov in Golden State je brez dramatičnega zaključka prišel do sedme zaporedne zmage v letošnji končnici.

Warriors so sicer po prvi četrtini vodili z desetimi točkami naskoka, nato pa so domači na krilih francoskega centra Goberta odgovorili in prvič v seriji s tekmeci iz Oaklanda povedli. Najprej so vodili z 48:47 v drugi četrtini ter na odmor ob polčasu odšli z minimalnim vodstvom 50:49. V tretji četrtini so vodili še z devetimi točkami prednosti ter s 75:74 v začetku zadnjega dela igre, nato pa so Warriors z delnim izidom 10:4 prevzeli pobudo in vodstva niso več spustili iz rok.

Četrta tekma, ki bo v noči na torek po slovenskem času, prav tako v Salt Laske Cityju, bi lahko že dala odgovor o končnem zmagovalci dvoboja.

Liga NBA, konferenčni polfinale:

Zahod:

Utah Jazz - Golden State Warriors 91:102
(Golden State vodi z 3:0 v zmagah)

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.