Bole razkril taktiko Nibalija, Roglič pričakuje velike zaostanke

Foto: Epa Primož Roglič, Richard Carapaz
Naporen dan pred najboljšimi kolesarji Gira.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je ob koncu 19. etape z dvema napadoma preizkusil moč tekmecev, ki pa za Zasavcem niso zaostali.

Devetindvajsetletni zvezdnik Jumbo-Visme se je takoj po koncu etape spustil v dolino, izjav slovenskim medijem ni dal. Za klubsko spletno stran pa je povedal: "Mislim, da je bilo OK. Imam bolečine v prsih po padcu, kar je neprijetno. Z napadom nisem pustil za seboj nikogar. Jutrišnja etapa bo ključna. Pričakujem velike, velike zaostanke."

Od trojice slovenskih kolesarjev na dirki po Italiji, Jan Polanc je oblekel rožnato majico, trenutno pa je 11. v skupni razvrstitvi, je Grega Bole najmanj izpostavljen, a je svoje delo na Giru do zdaj opravil z odliko. Svojega kapetana Vincenza Nibalija je varoval težav v uvodnih bolj ravninskih etapah, pred odločilnima dnevoma Gira pa o zvezdniku Bahrain-Meride pravi, da bo bržčas napadel rožnato majico.

Šport Roglič dobil še en znamenit obisk

Nibali po 19 etapah v skupnem seštevku zaostaja 1:54 minute za Ekvadorcem Richardom Carapazom, pred Rogličem ima 22 sekund prednosti. Sobotna etapa bo zelo zahtevna, z 78 kilometri vzpenjanja, v nedeljo pa se bo Giro končal s kronometrom v Veroni. Bole je po današnji etapi slovenskim medijem dejal, da bo po njegovem mnenju v soboto morski pes iz Messine poskušal narediti razliko.

"Vincenzo je zelo izkušen kolesar. Vemo, da je dobil dva Gira na koncu, v zadnjem tednu. Tudi sam se dobro počuti, je sproščen miren, ne čuti pritiska. Mislim, da bo poskusil. Ne vem, kdaj bo napadel. Nismo se še pogovarjali, to se bomo jutri zjutraj," meni Gorenjec.

Giro 'Rogla' ob koncu klanca dvakrat napadel tekmece

"Z moje strani je delo opravljeno. Jutri neke pomoči od mene ne bo. Na prvi klanec se bo šlo na nož. Danes etapa ni bila težka. Na zadnji vzpon sem šel počasi in sem zato zdaj malo bolj svež. Prave svežine pa seveda ni, utrujenost je prisotna," je dodal Bole.

Na današnjem zaključnem vzponu v San Martino di Castrozzo je lahko užival ob številnih slovenskih zastavah in navijačih ob progi ter na kolesih. "Vsa čast navijačem, vsem, ki so prišli. Cel klanec je bil v slovenskih zastavah, ni bilo občutka, da si na Giru," je z nasmeškom dejal Bole.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.